Zaprtje Tavčarjevega dvorca zaradi obnovitvenih del

5.12.2019

Konec oktobra se je končala letošnja sezona rednih ogledov muzejskih zbirk, sezona porok s poročnim protokolom ter se začasno zaprla tudi Kavarna Visoko v Tavčarjevem dvorcu na Visokem.

Na razstavi, ki je bila na ogled vse od sredine aprila dalje, smo v tem času našteli več tisoč obiskovalcev. Z obiskom smo zelo zadovoljni in upamo, da ga v naslednji sezoni še povečamo, saj se je tokratni ponudbi vodenih ogledov muzejskih zbirk pridružila še pestra ponudba v kavarni.
V okolici dvorca so med drugim potekali številni večji dogodki, in sicer Festival družin, Medeni dan prijateljstva, uprizoritev predstave Visoška kronika v izvedbi ljubljanske Drame, ki jo je organiziralo KD dr. Ivan Tavčar Poljane, ter mnogo drugih manjših prireditev oziroma dogodkov. Na dvorcu so tako kot pretekla leta potekale tudi civilne poroke s poročnim protokolom, ki ga vodi sam Ivan Tavčar.
Obiskovalce bodo še v novembru zamenjali gradbiščni delavci. Občina Gorenja vas - Poljane je namreč na osnovi prijave na javni razpis Ministrstva za kulturo pridobila približno 100.000 evrov nepovratnih sredstev za obnovo streh ter manjkajočega ogrevanja in tlaka v pritličju, vključno s celovito ureditvijo vhodne veže. Ogledi muzejskih zbirk ter obisk kavarne do nadaljnjega tako niso več mogoči.

Lucija Klemenčič