Zaprtje trgovine v Poljanah

23.4.2020

Občina želi stavbo kupiti

Konec februarja je svoja vrata zaprla trgovina podjetja Mlinotest, d. d., v Poljanah. Kot so sporočili iz podjetja, je zaprtje posledica neekonomike poslovanja.

Podjetje Mlinotest, d. d., je Mercatorjevo prodajalno v Poljanah prevzelo oktobra 2018. »Prodajalno smo obnovili, jo opremili in z osveženo ter povečano ponudbo krajanom omogočili nadaljevanje oskrbe in ugoden nakup vseh osnovnih potrebščin,« je povedala vodja maloprodaje Mlinotest, d. d., Simona Šrajner. Prodajalno so tudi razširili in popestrili ponudbo z izdelki lokalnih ponudnikov. Obenem so, da bi zagotovili pozitivno poslovanje, nekoliko skrajšali urnik poslovanja. »Vsaka naša maloprodaja pa mora slediti tudi ekonomiki poslovanja in glede na to, da številni krajani kruh in pekovske izdelke nakupujejo v pekarni v neposredni bližini in se po nakupih odpravijo v večje trgovine, smo bili primorani poslovalnico zapreti,« je še dodala Šrajnerjeva.

Na občini o zaprtju poslovalnice v Poljanah niso bili obveščeni, je povedal župan Milan Čadež. Kot je dodal, je občina izrazila interes za nakup nepremičnine iz razpisa za prodajo nepremičnin, objavljenega na spletnem mestu skupine Mercator. Gre za nepremičnino na naslovu Poljane nad Škofjo Loko 82: poslovno stavbo s pripadajočim zemljiščem, v skupni izmeri 859 m². O razpisu so občino obvestili 14. februarja letos. Izklicna cena je bila 297.000 evrov. »Ker se nam je zdela cena previsoka, daleč od tega, kakršne so nabavno-prodajne cene nepremičnin pri nas, sem predlagal, da na obeh straneh naročimo uradno cenitev. Predstavil sem tudi posodobljene določbe občinskega prostorskega načrta, ki na navedeni lokaciji glede namembnosti prostora centralne ureditve dopušča le urejanje prostora s predstavitvijo arheološke dediščine, zato v prihodnje na lokaciji ne bo mogoče izvajati drugih dejavnosti. Odgovor na občini še čakamo,« je še povedal župan.

Kristina Z. Božič