Že 26. Ržkov memorial

5.12.2019

Tokrat uspešnejši mlajši strelci

12. in 13. oktober sta bila v znamenju strelskih tekmovanj. Strelsko društvo (SD) Gorenja vas je v Ljubljani organiziralo že 26. Ržkov memorial in 15. pokal Občine Gorenja vas - Poljane. Na obeh tekmovanjih je sodelovalo 145 tekmovalcev, med njimi kar 33 iz domačega društva.

Domači strelci so tudi letos dosegli dobre rezultate. Največ odličij so osvojili prav mladi strelci. Prvo mesto v skupni moško-ženski kategoriji serijska OPEN je osvojil Krištof Kučić, drugo mesto v skupni kategoriji dečkov in deklic naslon serijska puška Anže Justin, tretje mesto v skupni kategoriji mladink in mladincev in skupni moško-ženski kategoriji serijska OPEN pa Manca Košir. Ekipno so v kategoriji naslon serijska puška drugo mesto osvojili Anže Justin, Timotej Pivk in Urban Slak. V kategoriji serijska OPEN moški/ženske so zmagali Krištof Kučić, Manca Košir in Olga Justin. Manca Košir in Nace Bogataj pa sta se v kategoriji mešani pari puška uvrstila na drugo mesto.
»Najbolj spodbudni so rezultati v disciplini serijske puške, kjer smo osvojili tudi največ odličij. Večja pričakovanja smo gojili do članic in članov s pištolo, kjer sta se Olga Justin in David Cankar sicer prebila v finale mešanih parov, a na koncu za las zgrešila tretje mesto. Stavili smo tudi na posameznike s pištolo, a se nikomur ni uspelo uvrstiti v finale. Na tem mestu moram pohvaliti Andreja Peternela za uvrstitev v finale puška pri članih in končno sedmo mesto.« Presenečenje letošnje sezone je Anja Prezelj iz Železnikov, ki strelja s pištolo. Le malo ji je zmanjkalo do mladinskega državnega rekorda. Zelo dober rezultat je kljub menjavi opreme dosegla Manca Košir, in sicer dve tretji mesti. Tekmovanje, ki z organizacijskega vidika predstavlja velik zalogaj, je bilo po besedah predsednika društva Aleša Koširja izvedeno na visoki ravni. Udeležba je bila zaradi drugih tekmovanj, ki so potekala istočasno, nekoliko manjša kot preteklo leto.

Strelci medse vabijo nove člane. Zainteresirani ste vabljeni vsak ponedeljek in petek med 18.00 in 19.30 v njihove klubske prostore v kleti Sokolskega doma.

Lidija Razložnik