Aktivnosti v dvorani krojil covid-19

23.6.2022

Sezono v Športni dvorani Gorenja vas je tudi v preteklem šolskem letu zaznamovala epidemija covida-19, zato vadbe niso potekale povsem nemoteno.

Ukrepi za zajezitev širjenja virusa so pripomogli k temu, da vadbe v športni dvorani niso potekale povsem nemoteno. Tako je bilo potrebnega nekaj usklajevanja in razumevanja vseh vadečih. Z novim koledarskim letom je prišlo tudi do menjave upravitelja športne dvorane, to mesto je zasedel Miha Pustavrh.

Na začetku pomladi se je epidemija umirila in vadbe so lahko začele potekati po prvotno začrtanem planu. V šolskem letu 2021/22 je športno dvorano poleg Osnovne šole Ivana Tavčarja Gorenja vas uporabljalo 13 društev za vadbo atletike, badmintona, dvoranskega nogometa, floorballa, funkcionalne vadbe, gibalne urice za najmlajše, košarke, odbojke, plezanja, prstometa in twirlinga. Dvorana je bila zasedena v 80 odstotkih vseh razpoložljivih terminov. Poleg omenjenih vadb velja poudariti tudi nekaj športnih dogodkov. V marcu je športna dvorana gostila polfinalni tekmi v mednarodni floorball ligi (IFL), v aprilu in maju pa sta se zvrstila dva košarkarska turnirja, in sicer dve četrtfinalni tekmi 1. A SKL do 19 let in dva polfinalna obračuna deklet do 13 let. V aprilu je potekala tudi kulturna prireditev, na kateri je Osnovna šola Ivana Tavčarja predstavila zbornik ob 50-letnici šolske stavbe z naslovom Šola na Trati ne sme zaostati. Tudi v prihodnjem šolskem letu velja pričakovati veliko zanimanje za uporabo športne dvorane, javni razpis za najem pa bo objavljen konec mesec junija.

Miha Pustavrh