Aktualno

22.9.2022

  

Ponovno odprli krajevni urad
Krajevni urad v Gorenji vasi je 6. septembra ponovno začel poslovati po ustaljenem urniku, so sporočili iz Upravne enote Škofja Loka. Uradne ure krajevnega urada so ob torkih od 8. ure do 15.30, naročanje pa za zdaj ni potrebno. Za vse informacije so na voljo na telefonski številki: 041 741 738 ali na elektronskem naslovu: ue.skofjaloka@gov.si.

Zbirajo fotografije nekdanje šole
V Hiši generacij, ki jo urejajo v nekdanji šoli v Gorenji vasi, občina načrtuje tudi postavitev stalne razstave fotografij stare šole – fotografij razredov, hodnikov, učiteljev, učencev, utrinkov s pouka, športnih ur ... Fotografije in razglednice, ki naj bi krasile hodnike Hiše generacij, je mogoče oddati v sprejemni pisarni občine in na elektronskem naslovu info@obcina-gvp.si do konca septembra. Ob tem se na občini že vnaprej zahvaljujejo za poslane fotografije. 

Delavnice ročnih del
Ljudska univerza Škofja Loka in Zavod Poljanska dolina vsak četrtek med 16.30 in 19.30 v kavarni Dvorca Visoko pripravljata delavnice ročnih del. Do novega leta bodo delavnice ročnih del potekale pod skupnim naslovom Ozimnica visoške gospe. Pripravili bodo nekoliko drugačno »ozimnico« – udeleženci delavnic bodo lahko nakvačkali ali spletli kapo, šal, rokavice ali nogavice, spolstili copate, naklekljali vzorce ali izvezli praznični prt ter ročno izdelali papir za praznične voščilnice. Prva delavnica kvačkanja bo v četrtek, 29. septembra. Prijave za delavnice sprejemajo na telefonski številki 04/506-13-60 ali elektronskem naslovu jaka.subic@lu-skofjaloka. si. Prijavljene bodo o podrobnostih posameznih delavnic obvestili po e-pošti.

Podblegaške novice z volilno prilogo
Pred lokalnimi volitvami 2022 bo v času volilne kampanje v petek, 11. novembra 2022, izšla redna številka Podblegaških novic z volilno prilogo.
Pred lokalnimi volitvami, ki bodo v Sloveniji potekale 20. novembra in 4. decembra 2022 (morebitni drugi krog volitev župana), bo izšla redna številka Podblegaških novic z volilno prilogo, ki bo pripravljena v skladu z zakonom o volilni kampanji (ZVRK), z revizijskimi poročili Računskega sodišča o objavljanju in financiranju oglasnih vsebin v času volilne kampanje v občinskih časopisih in v skladu s programsko zasnovo Podblegaških novic. V volilni prilogi bodo v obliki novinarskih prispevkov enakopravno predstavljeni vsi kandidati/kandidatke za župana/županjo in liste kandidatov/kandidatk za občinski svet.
V času volilne kampanje ne bomo objavljali brezplačnih propagandnih sporočil kandidatov/kandidatk, političnih strank in drugih organizatorjev volilne kampanje oziroma vseh drugih sporočil, ki bodo po presoji uredništva imela predvsem propagandni značaj. Prav tako ne bomo objavljali nenaročenih prispevkov in pisem bralcev, za katere bomo presodili, da vsebujejo predvolilna sporočila oziroma navijajo za tega ali onega kandidata/kandidatko oziroma kandidatno listo ali organizatorja volilne kampanje. Organizatorjem volilne kampanje bodo v skladu s cenikom oglasnih objav v Podblegaških novicah zagotovljeni enaki pogoji za objavljanje volilnih propagandnih sporočil. Vsa plačana obvestila, propagandna sporočila ter predstavitveni članki bodo posebej označeni in razpoznavni kot propagandno volilno sporočilo. Pri zahtevah po objavljanju propagandnih sporočil na določenih mestih glasila bomo spoštovali vrstni red naročil.
Uredništvo

Zbirajo predloge članov
Upravni odbor Društva upokojencev za Poljansko dolino Gorenja vas že pripravlja okvirni program dela za prihodnje leto, vanj pa želijo vnesti tudi želje in predloge upokojencev.
V upravnem odboru društva si namreč želijo, da bi program oblikovali čim bolj po meri članov društva, zato želijo, da ga s predlogi pomagajo sooblikovati tudi upokojenci. Društvo upokojencev za Poljansko dolino Gorenja vas bo prihodnje leto praznovalo 70-letnico ustanovitve.
Člani lahko podajo svoje predloge glede izobraževalnih vsebin, društvenih izletov, planinskih pohodov ter opernih in gledaliških predstav. »Dobrodošli so tudi predlogi za nove dejavnosti, za katere bi želeli, da se v društvu uvedejo in izvajajo,« so poudarili v upravnem odboru društva. Predloge lahko upokojenci posredujejo na elektronski naslov: upokojenci.pd@gmail.com ali poverjenicam in poverjeniku društva ter članom upravnega odbora do 10. oktobra. Ob tem vabijo tudi mlajše upokojence, da se vključijo v društvo. »V njem boste prijazno sprejeti ter v pestri ponudbi in dobrem vzdušju prijetno preživljali del tretjega življenjskega obdobja,« obljubljajo.
Mateja Rant