Brata Kokelj na stopničkah v Sorici

24.9.2019

O Maticu Kokelju iz Kopačnice smo leta 2016 že pisali, ko je na državnem prvenstvu downhill Kranjska Gora osvojil naslov državnega podprvaka ter skupno zmago v točkovanju med mlajšimi mladinci (kategorija U17).

Za spust z gorskim kolesom po strmem terenu je navdušil tudi mlajšega brata Naceta, s katerim sta na nedavnem Unior Downhill Cup Sorca 2019 stala na stopničkah. Nace je v kategoriji U17 osvojil prvo, Matic pa tretje mesto v kategoriji Elite.

»To je moja druga tekmovalna sezona, treniram že tri leta,« je povedal Nace, ki trenira tri- do sedemkrat tedensko. »Nekajkrat letno se udeležim tudi treningov z Wolf racing teamom, katerega član sem. Večino časa treniram na domači progi pa tudi v Bike parku Cerkno.« Najbolj ponosen je na zmago in letošnji naziv državnega prvaka v svoji kategoriji ter osvojeni prvi mesti na Soriški planini in Mariborskem Pohorju. »Želim si čim več trenirati, saj napredujem iz kategorije U17 v kategorijo U19 in pa seveda čim boljše rezultate,« je o načrtih za prihodnost povedal 16-letnik, ki obiskuje 2. letnik Srednje šole za lesarstvo Škofja Loka. »3. mesto v Sorici je zame najboljša uvrstitev v tej sezoni, saj je nisem pričakoval in sem je zato še bolj vesel,« pa pripoveduje Matic. »Letos tekmujem že v elitni kategoriji. V letošnji sezoni me tako kot Naceta čaka še tekma v Bike parku Cerkno.« V sezoni 2017 je ponovil naslov in zmago iz leta 2016, lani je sezono v skupnem seštevku državnega prvenstva končal na drugem mestu. V Bike parku Cerkno je v kategoriji U19 slavil zmago. »Tekmoval sem tudi v kategoriji Enduro (turno) v okviru državnega prvenstva na Krvavcu in postal državni podprvak,« je še povedal 19-letni Matic, ki si v prihodnji sezoni želi evropskega pokala.

Lidija Razložnik