Iz županovega dnevnika

24.12.2020

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

17.11. - Obisk državnih sekretarjev g. Žana Mahniča in g. Damijana Jaklina, pridružil se je še naš poveljnik g. Roman Kokalj. Tema obiska so bili predvsem izzivi gasilstva v občini in predstavitev načrta črpanja evropskih sredstev za boj proti podnebnim spremembam, iz katerega se bo kupilo vozila za zaščito in reševanje in v katerega se namerava vključiti tudi občina Gorenja vas – Poljane.

20.11. - Pregled dokumentacije za cesto Hotavlje-Podpleče-Meja. Z občino Cerkno smo predlagali, da bi bil ob obnovi ceste proti Sovodnju obvoz za osebna vozila čez Podpleče in naprej v dolino Kopačnice. Na naši občini smo za prvi del že naročili projektiranje.

26.11. - Sestanek z Gorenjsko banko na temo prodaje poslovnega prostora in obstoja bankomata na tej lokaciji. Pogledali smo tudi dve možni alternativi, ki sta v javni lasti in bi bila možna nova postavitev. Odločili smo se za nakup poslovnega prostora, bankomat ostane na tej lokaciji, potrjeno pa tudi s proračunom občine 2021.

27.11. - Sestanek z g. Mahničem pri ministru za infrastrukturo g. Vrtovcu zaradi obnove ceste Trebija-Sovodenj. Pomembno se nama zdi, da minister podpira tudi pobudo občin za hitrejše napredovanje umeščanja  4. razvojne osi.

1.12. - Začeli smo s projektom Prostofer, ki je namenjen predvsem starejšim občanom, ki nimajo svojega prevoza. Najlepša hvala šoferjem prostovoljcem.

3.12. - Sestanek s projektno ekipo za Hišo generacij, kjer sem preveril stanje dokumentacije za razpis za izvajalca del. Po planu bo razpis objavljen v začetku prihodnjega leta.

4.12. - Obisk župana g. Uršiča iz Cerkna. Dogovorila sva se, da cesto skozi Podpleče uredimo v dveh prihodnjih letih, računava na pomoč pristojnega ministrstva zaradi obvoza ob obnovi ceste proti Sovodnju.

15.12. - Na obisku je bil novinar in pisatelj g. Ivan Sivec, ki mi je predstavil biografijo o Ivanu Tavčarju in je končana. Kdaj bomo lahko imeli javno predstavitev, bomo sporočili pravočasno.