Izbirajo izvajalca za gradnjo mostu

20.5.2021

Direkcija za infrastrukturo bo gradila nov glavni most čez Poljansko Soro v Gorenji vasi, načrtujejo še ureditev ceste Gorenja vas–Ljubljanica.

Na izredno slabo stanje glavnega mostu čez Poljansko Soro v Gorenji vasi je župan Milan Čadež pristojnega ministra prvič opozoril že kot poslanec v letu 2010. "Sledil je pregled mostu in glede na stanje so se kmalu začeli vsi potrebni postopki v smeri novogradnje," je pojasnil župan in dodal, da bo nov most zgrajen na istem mestu, kot je zdaj, v času gradnje pa je predvidena postavitev začasnega mostu. 

Kot so sporočili iz direkcije za infrastrukturo, ta čas poteka javno naročilo za izbor izvajalca za gradnjo nadomestnega mostu v Gorenji vasi. "Če na odločitev o izboru ponudnika ne bo pritožbe, bo pogodba med naročnikom in izbranim ponudnikom podpisana predvidoma v prvi polovici junija," so pojasnili in dodali, da je po podpisu pogodbe izvajalec dolžan dela dokončati v skladu s terminskim planom izvajanja del najkasneje v roku tristo koledarskih dni od uvedbe v delo. V času gradnje bodo zagotovili začasni obvoz, in sicer bo promet potekal izmenično enosmerno po vzporednem začasnem mostu.

Na direkciji za infrastrukturo pa so objavili tudi javno naročilo za izbor izvajalca gradbenih del za ureditev ceste Gorenja vas–Ljubljanica, in sicer ta čas poteka pregled prispelih ponudb. "V sklopu gradbenih del je predvidena dograditev pločnika in ureditev cestne razsvetljave znotraj naselij Lučine in Dolge Njive. Zunaj naselja, do naselja Suhi Dol, pa je predvidena razširitev zavijalnih radijev, kar bo pripomoglo k izboljšanju vozne dinamike in večji preglednosti odseka." Obenem bodo uredili odvodnjavanje ter postavili novo prometno signalizacijo in opremo. Podpisali so že tudi sporazum o sofinanciranju z Občino Gorenja vas - Poljane. "Ureditev prometa v času gradnje bo določena z elaboratom prometne ureditve, na podlagi katerega bo izdano dovoljenje za zaporo," so še pojasnili na direkciji.

Mateja Rant