Komisija ob obisku navdušena

22.9.2022

V začetku avgusta smo v Poljanski dolini gostili komisijo Turistične zveze Slovenije v okviru natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna.

Letos smo se prijavili na natečaj Moja dežela – lepa in gostoljubna, in sicer v kategorijo Izletniška točka, kjer smo prijavili dve lokaciji: Stari vrh in Dvorec Visoko. Tako nas je obiskala komisija Turistične zveze Slovenije, ki je bila navdušena nad obema lokacijama.

Na Starem vrhu smo jih postregli s skutnimi in drobnjakovimi štruklji ter ajdovimi štruklji z orehi. Predstavili smo aktivnosti, ki jih izvajajo Turistično društvo Stari vrh in ponudniki. Na Starem vrhu je možno kolesariti, hoditi po tematskih in pohodnih poteh, si ogledati meteorit Javorje, smučati, ne nazadnje pa tudi pojesti odlično, domačo, lokalno hrano in še mnogo drugega.

V Dvorcu Visoko pa smo jih postregli z drobnjakovo in ocvirkovo potico. Sledila je predstavitev Dvorca Visoko, kjer ponujamo pijačo, sladice ter izdelke lokalnih pridelovalcev in rokodelcev. Sprehodili smo se po zbirkah, predstavili dosedanje delo in načrtovane aktivnosti ter dogajanje v dvorcu in njegovi okolici, kjer se je možno sprehajati, plavati, ribariti, igrati tenis in še kaj. Glas za NAJ izletniško točko lahko oddate tudi vi na spletni strani Turistične zveze Slovenije. V posamezni kategoriji sicer lahko glasujete samo enkrat na dan. Vabljeni v Poljansko dolino!

Kristina Bogataj