Muzicirali, ustvarjali in raziskovali naravo

22.9.2022

Na Domačiji Tešnak na Hotavljah se je konec avgusta že drugo leto zapored odvil glasbeni tabor za otroke.

Triinštirideset otrok se je pet dni zabavalo, muziciralo, ustvarjalo in raziskovalo naravo pod budnim očesom petnajstih mladih mentorjev.

Prav za tabor sta mentorja Matija Mlakar Medved in Nejc Poljanec ustvarila novo glasbeno pravljico z naslovom Mlin. Matija je napisal zgodbo, Nejc pa ji je dodal nekaj pesmi, plesov in inštrumentalnih mediger. Na taboru so se otroci na raznovrstnih delavnicah naučili vse pesmi in plese, izdelali so tudi sceno in kostume, na koncu pa vse skupaj predstavili veselemu občinstvu svojih družin in prijateljev na zaključnem nastopu v kozolcu Dvorca Visoko.

Poleg muziciranja so otroci na taboru večino časa preživeli na prostem: na krajših naravoslovnih pohodih, kopanju v Sori in osvežilni Hotaveljščici, izletu na Slajko, ob napetem iskanju skritega zaklada in mnogih drugih aktivnostih. Kljub temu, da veliko časa in moči (zadnjega še posebej mentorjem) v natrpanem urniku ni ostalo, so dan vendarle vselej zaključili ob burni igri med dvema ognjema, prepevanju in pripovedovanju vicev ob ognju ter prijetnem pomenkovanju po sobah. Mentorji se srčno zahvaljujejo staršem za zaupanje in vsem, ki so pripomogli k izvedbi tabora, obenem pa vas vse vabijo tudi na prihodnje dogodke v okviru njihovega zavoda.

Hana Poljanec