Nagrajeni obrtnice in obrtniki s Škofjeloškega

5.12.2019

Kar osem jubilantov iz naše občine

Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Škofja Loka je še posebej ponosna na svoje člane, ki praznujejo okrogel jubilej, zato vsako leto podeljuje simbolična jubilejna priznanja. Letos je priznanje prejelo kar osem naših občanov.

Okrogla obletnica opravljanja zasebne dejavnosti je namreč pomemben dosežek in praznik slehernega obrtnika in podjetnika, ki si po več desetletjih poslovanja, maksimalne angažiranosti in osebne predanosti poslu, zaslužijo priznanje za svoje delo. Letošnja slovesna podelitev je potekala na Loškem odru po ogledu glasbene komedije Strasti, laži in maček v žaklju. Po uradnem delu smo z jubilanti skupaj nazdravili, sledilo pa je še sproščeno druženje.

Letos je jubilantov 61, in sicer 24 članov praznuje 10-letnico, 19 jih obeležuje 20-letnico, 10 pa 30-letnico delovanja, samostojni podjetnik Bojan Šinkovec iz Škofje Loke pa beleži 40 let delovanja. OOZ Škofja Loka letno podeljuje priznanja tudi tistim obratovalnicam, ki nadaljujejo z opravljanjem dejavnosti oziroma je ta v družini ali podjetju postala že tradicionalna. Letos je to priznanje prejelo sedem članov, in sicer sta za 30 let priznanje prejela Kozin Transport in Jerala Profil, za 35 let Inox Kokalj, za 40 let Mizarstvo Tavčar, že 50 let svojo dejavnost opravljajo v Cvetličarni Flora, kar 85 let pa letos praznuje Urarstvo Plantarič.

Uspešna podjetniška zgodba se piše tudi v podjetju Polycom, predelava plastičnih mas in orodjarstvo Škofja Loka, d. o. o. Na pobudo OOZ Škofja Loka je Iztok Stanonik postal eden od letošnjih nominirancev za podjetnika leta 2019. Upravni odbor Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije je namreč 22. oktobra potrdil letošnje nominirance za obrtnika leta 2019 in podjetnika leta 2019 ter najstarejšega obrtnika leta 2019. Obrtnika leta 2019 in letošnjega podjetnika oz. podjetnico leta bodo razglasili na slavnostnem dogodku ob 50-letnici Obrtne zbornice Slovenije, ki bo 5. decembra letos.

Iz Poljanske doline letos prihaja osem jubilantov. 10 let delovanja obeležujeta Mizarstvo Cestn'k (Matej Dolinar, s. p.) ter MCM (Milan Milinović, s. p.), ki se ukvarjata z izdelavo in montažo stavbnega pohištva. Največ jubilantov svojo dejavnost opravlja 20 let, in sicer Stanislava Homec kot nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji, Anton Mravlja, s. p., Vrtnarstvo Stanonik (Majda Stanonik, s. p.), Marko Stanonik, s. p., ki se ukvarja s tesarstvom in krovstvom, ter Gostilna Lipan (Matilda Filipič, s. p.). Kar 50 let tradicije pa letos obeležujejo v Avtoprevozništvu Jereb.
Vsem jubilantom iskreno čestitamo.

Julija Primožič

Fotogalerija