Poslanski kotiček

24.12.2019

Tudi v letu 2019 infrastrukturni projekti Poljanske doline prioriteta mojega poslanskega mandata

V letošnjem letu sem se poleg tem, ki jih je v Državnem zboru odpirala naša poslanska skupina, veliko posvečal projektom, ki se odvijajo v mojem volilnem okraju. Poseben poudarek pri tem je imela Občina Gorenja vas - Poljane, kjer sva z županom Milanom Čadežem tudi v letošnjem letu stvari premikala naprej in jih približevala realizaciji. Sicer se včasih zdi, da se boriš z milini na veter in ti uradniki, s katerimi sestankuješ, govorijo, da ni denarja in premikajo datume realizacije projektov nekam v daljno prihodnost, vendar se kljub temu vztrajnost izplača.
Ko smo bili letos, žal, ponovno priča smrtni žrtvi prometne nesreče med Gabrkom in Logom, sem takoj opozoril pristojno ministrstvo, da je zdaj pa res že skrajni čas, da se nevarni odsek popravi. Po nekaj srečanjih s pristojnimi smo dosegli dogovor, da začne država s sanacijo tega odseka, kar lahko v prvi fazi že vidimo. Prav tako sem letos predlagal in tudi intenzivno delal na tem, da se preplasti cesta skozi Poljansko dolino od Visokega do Zminca. Prihodnje leto se gre v realizacijo in v roku treh let naj bi bil projekt pod streho. V zadnjih tednih sva bila z županom precej aktivna tudi zaradi rekonstrukcije ceste Trebija–Sovodenj. Zaradi birokratskih postopkov se dela kljub drugačnim zagotovitvam ministrstva letos še niso začela. Na zadnjem sestanku smo našli rešitev, ki bi pripeljala do tega, da bi bila cesta do leta 2022 v celoti rekonstruirana. Podobno je tudi na ostalih odsekih, kjer sem opozarjal predvsem na potrebo po čim prejšnji rekonstrukciji cest Lučine–Suhi Dol in Gorenja vas–Hotavlje. Trenutno smo z datumu uspeli priti na dokončanje obeh projektov do leta 2023.
Verjamem, da bo še kar nekaj birokratskih in finančnih ovir, a jih bomo z županom in ostalimi občani v korist Poljanske doline premagovali tudi v letu 2020. Zato naj se na tem mestu zahvalim vsem, ki smo v letošnjem letu kakor koli sodelovali. Vsem občankam in občanom želim blagoslovljen božič, ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti, v letu 2020 pa veliko trdega zdravja, dobre volje in vztrajnosti!