Spodbujajo kolesarjenje

25.9.2020

Razvojna agencija Sora je v sodelovanju z Občino Gorenja vas - Poljane v sklopu projekta E-nostavno na kolo organizirala dogodek Kolesarsko dogajanje v Gorenji vasi.

Dogodek je potekal na parkirišču pod Sokolskim domom Gorenja vas, njegov cilj pa je bil spodbujanje in podpiranje kolesarjenja na območju občine Gorenja vas - Poljane. V ta namen smo v sodelovanju s Šport servisom Oblak obiskovalcem zagotovili serviserja koles, ki je na licu mesta na njihovih kolesih opravljal manjša popravila in jim svetoval, kako jih čim bolje vzdrževati tudi v prihodnje.
V sodelovanju s Kolesarskim klubom Kranj pa smo na parkirišču postavili spretnosti poligon, ki so ga lahko prevozili tako najmlajši kot tisti malo starejši, se preizkusili v spretnostni vožnji s kolesi ter obnovili pravila varne vožnje. Proti koncu dogodka so predstavniki Kolesarskega kluba Kranj za starejše odrasle pripravili tudi predavanje na temo varne vožnje s kolesom, vzdrževanja tehnične brezhibnosti kolesa in priprave kolesa na zimo ter na kolesarsko sezono. Po zaključenem teoretičnem delu so se udeleženci predavanja lahko preizkusili tudi v vožnji na spretnostnem poligonu. Občina Gorenja vas - Poljane je v sodelovanju z Zavodom Poljanska dolina priskrbela dve električni kolesi, s katerima so se udeleženci lahko popeljali na testno vožnjo. Vsi udeleženci dogodka so prejeli mini zavojček prve pomoči in kolesarski zvonček za čim varnejšo udeležbo v prometu.

Anže Rems