Defibrilator tudi na Gorenji Dobravi

22.6.2023

Kot že mnoga naselja v občini Gorenja vas - Poljane je tudi Gorenja Dobrava dobila defibrilator za oživljanje v primeru srčnega zastoja.

Konec maja je bila po maši in procesiji za odvrnitev hude ure pri sv. Urbanu svečana predaja namenu in blagoslov defibrilatorja. Ta je nameščen na lesenem objektu ob hiši Dušana Podobnika, ki je v dobro skupnosti odstopil prostor na njem za njegovo pritrditev na dostopni lokaciji ob glavni cesti v središču kraja.

Trak v barvah slovenske zastave je prerezal poslanec v državnem zboru Žan Mahnič, ki je za nakup defibrilatorja pridobil donatorja. Obred blagoslova je opravil župnik na Trati Marjan Lampret. Po uradni svečanosti je ob pogostitvi sledilo druženje krajanov, ki so se veselili nove pridobitve, med njimi je bil tudi župan Milan Čadež. Kot je povedal lastnik objekta Dušan Podobnik, je pobuda za nabavo defibrilatorja za Gorenjo Dobravo prišla od Vladimirja Kavčiča, potem ko je zaradi zastoja srca pred časom umrl sokrajan. Pojasnil je še, da je naprava na objektu nameščena že nekaj mesecev, na srečo je še niso uporabili, želi pa si, da je tudi v prihodnosti ne bo treba.

Jure Ferlan