Dobrodelno in ekološko v Gorenji vasi

18.5.2023

Krajevna organizacija Rdečega križa (KORK) Gorenja vas je sredi aprila v veliki dvorani Sokolskega doma zopet pripravila zbiralno akcijo oblačil in drugih izdelkov iz blaga.

okviru zbiralne akcije KORK Gorenja vas so zbirali oblačila in druge tekstilne izdelke, kot so brisače, odeje, posteljnina in vzglavniki, pa tudi obutev in igrače. Prostovoljke so dežurale od jutra do večera.

Kot je povedala predsednica KORK Gorenja vas Marija Knafelj, akcijo pripravijo dvakrat letno. Naslednjo načrtujejo po prazniku vseh svetih. Ljudje so prinesli veliko različnih stvari, v glavnem v dobrem stanju, nekatere še povsem nove in nenošene. Knafljeva je še poudarila, da želijo poleg dobrodelnosti razvijati tudi ekološko zavest, in sicer s tem, da obiskovalce akcije spodbujajo, da premagajo predsodke in vzamejo primerna oblačila in jih tako ponovno koristno uporabijo, namesto da bi postala tekstilni odpadek, ki močno obremenjuje okolje. Opaža, da je vse več ljudi ozaveščenih na tem področju. Prostovoljke sicer sproti odbirajo primerna oblačila, ki jih potem odnesejo socialno ogroženim ljudem, za katere vedo, da jih potrebujejo.

Jure Ferlan