Floorball v Poljanah

4.6.2019

Sezona prelomnic

V sezoni 2018/19 se je znotraj sekcije FBK Polanska banda, ki deluje pod okriljem ŠD Poljane, zgodilo kar nekaj prelomnic. Najprej velja omeniti dvojno krono članic, ki so obranile lanski pokalni naslov, ob tem pa so postale še državne prvakinje. Ženska ekipa je pod vodstvom Mateja Mesca ugnala ljubljansko Olimpijo z izidom 4 : 1 v zmagah.

V moški kategoriji so se člani prvič pomerili v ponovno ustanovljeni ligi skupaj z avstrijskimi ekipami, v t. i. International Floorball League (IFL). Žal so tekmovanje končali že v polfinalu, kjer je bil boljši kasnejši prvak, škofjeloški Insport. Ista ekipa je bila prevelik zalogaj tudi v 1. slovenski floorball ligi, kjer je članska ekipa že petič zapored ostala pred zadnjo stopničko.
V mladinskih tekmovanjih smo letos nastopali v kategorijah U9, U11, U13 in U16. V najmlajši kategoriji je imel vaditelj Nejc Šega zaradi številčne udeležbe kar dve ekipi, saj treninge obiskuje okrog 30 otrok. Ena izmed ekip se je uvrstila tudi na zaključni turnir v Kranjski Gori, kjer je zasedla nehvaležno četrto mesto, medtem ko je bila druga ekipa malce manj uspešna. Tudi v kategoriji do 11 let je Sašo Bizjak pripeljal ekipo na zaključni turnir, kjer so osvojili tretje mesto. Bronasto odličje je osvojil tudi David Oblak z ekipo do 13 let, za ekipo do 16 let pa je bila konkurenca letos premočna.

Med najpopularnejšimi športnimi panogami
Poleg udejstvovanja na igrišču velja omeniti tudi nekaj novosti. Prva so vsekakor novi športni dresi, saj so bili prejšnji že precej dotrajani. Anžetu Šnebergerju se ob tej priložnosti zahvaljujemo za oblikovanje.
Prvič v zgodovini kluba smo člani zaigrali v novozgrajeni dvorani v Gorenji vasi. Poleg možnosti za treninge smo dobili tudi nove ograde in nove gole. Na ta način se bo floorball zagotovo še bolj približal domačinom ter mogoče pritegnil tudi kakšnega novega člana.
V izdelavi je tudi nova spletna stran, ki bo kmalu dobila končno podobo, že sedaj pa smo aktivni na družabnih omrežjih.
Vsega zgoraj naštetega pa zagotovo ne bi bilo brez Občine Gorenja vas - Poljane in ostalih sponzorjev (Libela, Fitnes center AS'Fit, Taverna Petra, Norik d.o.o., Optiweb, A-kvick d.o.o., Gostilna Na Vidmu, Fatpipe Slovenija), ki so nam priskočili na pomoč.
Veseli nas predvsem dejstvo, da floorball ostaja eden izmed bolj popularnih športov v Poljanski dolini, tako med moškimi kot ženskami in še posebej med najmlajšimi. O popularnosti tega športa pa prav gotovo največ pove turnir Švicbol Poljane, ki bo lestos že 14. po vrsti in bo potekal 1. junija na zunanjem igrišču OŠ Poljane.

Miha Pustavrh