Fotografski natečaj PD Gorenja vas

26.3.2020

Komisija nagradila štiri fotografije, zmaga 'velikanu'

Planinsko društvo Gorenja vas je skupaj s Foto klubom Anton Ažbe iz Škofje Loke organiziralo deveti nagradni fotografski natečaj z naslovom »Vaš gorski selfie«. Med 1. decembrom 2019 in 2. februarjem letos je v nabiralnik društva prispelo 55 fotografij sedmih avtorjev iz vseh koncev Slovenije.

Komisija, ki sta jo sestavljala Denis Bozovičar in Izidor Jesenko, je imela tokrat manj dela, saj je na natečaj prispelo manj fotografij kot običajno. Vodja fotografskega natečaja Darko Miklavčič prizna, da so pričakovali več: »Da je sodelovalo manj avtorjev, je gotovo razlogov toliko, kot samih avtorjev, a se kljub temu vsem sodelujočim lepo zahvaljujemo za sodelovanje. Glede na to, da so se fotografije po zahtevnosti in kakovosti močno razlikovale, smo jih zaradi objektivnosti razvrstili v dva kakovostna razreda.« Med temi pa so nato izbrali po dve fotografiji in jih nagradili.

Priznanje komisije sta prejela Majda Debeljak za fotografijo Ob Soški poti in Klemen Novak za fotografijo Dopust na višku. Aleš Frelih, avtor Velikana na vrhu Triglava, in Simon Kovač s fotografijo V Dolomitih sta prejemnika nagrade komisije. Vsi sodelujoči na natečaju prejmejo tolažilne nagrade. Fotografije so bile na ogled v prostorih OŠ Ivana Tavčarja Gorenja vas, predvidoma bodo razstavljene tudi v Gostilni Blegoš v Javorjah, koči na Blegošu in prostorih Foto Kluba Anton Ažbe.

Lidija Razložnik