Hermina Jelovčan in Janez Šturm prejemnika priznanja Gorenjske turistične zveze

24.12.2019

Gorenjska turistična zveza na vsakoletnem srečanju gorenjskih turističnih društev podeljuje tudi priznanja.

Letos so se člani turističnih društev Gorenjske zbrali na že 49. srečanju v dvorani pod Avsenikovo marelo v Begunjah na Gorenjskem, kjer je bil program res pester, vesel in zanimiv, tako da so se gorenjski turistični delavci lahko poveselili in tudi izmenjali izkušnje in predloge pri delu. V okviru akcije Turistične zveze Slovenije Moja dežela – lepa in gostoljubna Gorenjska turistična zveza podeli priznanja krajem, ki so najlepše urejeni, ocvetličeni, priznanja prejmejo tudi turistična društva, ki obeležujejo okroglo obletnico v tekočem letu, ter tri hiše za najlepše gorenjske nageljne. Turistična društva pa izberejo prizadevne in dolgoletne člane, ki prejmejo priznanje za prispevek k razvoju turizma na Gorenjskem. Letos sta to bila tudi dva člana iz Turističnega društva (TD) Stari vrh.
Hermina Jelovčan je prizadevna članica društva, ki je izredno požrtvovalna pri slikah in opisih pohodov v organizaciji društva pa tudi pri predlogih, kaj vse se lahko vidi med pohodi v okolici njihovih hribov.
Janez Šturm je vodič pohodov pri TD Stari vrh, ki je vse poti zasnoval in organiziral, jih pa tudi redno vzdržuje. Vedno skrbi, da so lepo prehodne, skrbno vzdrževane, urejene in markirane ob vsakem pohodu. Prav tako skrbi, da je vsak pohod malo drugačen in zanimiv za obiskovalce njihovih poti, da tudi redni obiskovalci ob poti vidijo kaj novega.
Sicer pa je TD Stari vrh že prejemnik priznanja za splošno urejenost kraja, za urejenost domačij in napredek pri ohranjanju kulturne in stavbne dediščine, za adrenalinski park na Starem vrhu in za uspešne prireditve, ki jih številni in prizadevni člani organizirajo med letom.

Mirjam Pavlič, Gorenjska turistična zveza

Fotogalerija