Iz županovega dnevnika

26.6.2020

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov.

11. 5. - Usklajevanje Investicijskega programa s CSS Škofja Loka za javni razpis ministrstva za delo, družino in socialne zadeve za sofinanciranje vlaganj za izvajanje dnevnih oblik varstva in začasnih namestitev za starejše, na katerega nameravamo prijaviti obnovo stare šole v Gorenji vasi.

25. 5. - Sestanek na DRSI, kjer sem predstavil pobudo obvozne ceste čez Podpleče ob gradnji in rekonstrukciji ceste Trebija–Sovodenj. Dva tedna kasneje je bil tudi že ogled, sledi še tehnično poročilo in pogajanja za sredstva.

1. 6. - Na obisku v podjetju Polycom, kjer so praznovali 35 let delovanja podjetja. Iskrene čestitke in uspešno želim tudi v prihodnosti!

11. 6. - Obisk ministra brez resorja, pristojnega za strateške projekte in kohezijo Zvoneta Črnača. Predstavili smo mu projekte, ki bi lahko bili sofinancirani iz prihodnje evropske perspektive in si ogledali lokacijo bodočega turističnega glamping naselja pri Topličarju v dolini Kopačnice.

12. 6. - Na valetah devetošolcev v osnovnih šolah v Poljanah in v Gorenji vasi, letos malo drugače, ampak prisrčno. Srečno, bodoči dijaki!

13. 6. - Prvo vodenje po Dvorcu Visoko v moji režiji, obiskovalcem sem predstavil zgodovinsko dogajanje v tem čudovitem koncu Poljanske doline ter svojo visoško kroniko zadnjega desetletja.

14. 6. - Pri Sveti maši 50-letnice cerkve svetega Martina v Poljanah. Pomembnemu praznovanju se je pridružil tudi naš nadškof g. Stanislav Zore, ki je bogoslužje tudi vodil.

19. 6. - Na odprtju turističnega kompleksa Forest glamping v osrčju Slovenskih goric ob Blaguškem jezeru. Naselje ima 16 hišic iz lesa in stekla ter 33 šotorov – lesenih dvokapnic tudi iz lesa in slame. Podobno zgodbo investitor namerava izvesti v naslednjem letu pri Topličarju v Kopačnici.