Iz županovega dnevnika

24.3.2023

Izbrani dogodki iz županovega pestrega urnika, ki obsega tako projektno vodenje dela občine kot soustvarjanje dogodkov

2. 2. - Na rednem letnem srečanju sem gostil občinsko gasilsko poveljstvo.

3. 2. - Na slavnostni seji Prostovoljnega industrijskega gasilskega društva Jelovica ob njegovi 70-letnici

5. 2. - Na občinski prireditvi ob slovenskem kulturnem prazniku, ki so jo tokrat pripravili v KD Ivan Tavčar iz Poljan

7. 2. - Na občnem zboru Kulturnega društva Ivan Tavčar Poljane

11. 2. - Na koncertu Pihalnega orkestra Alpina iz Žirov. Potrudili se bomo, da bi koncert ob kulturnem prazniku postal tradicionalen.

14. 2. - Sestanek na DRSI za ceste. Ugotovil sem, da je bistveno manj sredstev za obnovo cest. Potrudili se bomo za vsak odsek posebej.

15. 2. - Na povabilo vodstva Skupnosti občin Slovenije sem se udeležil sestanka, kjer je bila obravnavana aktualna tematika občin. Zaključili smo, da le skupni nastop združenj lahko prinese uspeh za skupno dobro.

16. 2. - Na sejmu Alpe-Adria, kjer so se predstavili različni turistični ponudniki tudi iz naše občine

19. 2. - Na odprtju in ogledu državnega prvenstva v JKA karateju za vse starostne kategorije v posamičnih in ekipnih nastopih v Športni dvorani v Gorenji vasi. Čestitke Karate klubu Ronin Poljane za organizacijo tega lepega športnega dogodka.

21. 2. - Na povabilo državnega sveta sem se udeležil razprave o zaščiti zveri na Slovenskem. Nasprotoval sem temu in predlagal dialog med upravljavci z zvermi in podeželskim okoljem, ki ne more prenesti teh obremenitev.

25. 2. - Na občnem zboru PGD Gorenja vas

28. 2. - Na delovnem kosilu sem gostil legendarno slovensko igralko, ki je hkrati tudi ambasadorka Tavčarjevega leta, gospo Mileno Zupančič.