Klub študentov Poljanske doline v novih prostorih

1.7.2019

Zaradi selitve lekarne v gorenjevaškem zdravstvenem domu v nižjo etažo se je moral Klub študentov Poljanske doline preseliti.

Primerne prostore so našli v nekdanji garaži na drugi strani stavbe, kjer imajo na novo urejeno sobo za druženje, študijsko sobo z računalniki in priročno kuhinjo. Površina prostorov je po površini približno enaka kot prej. Ureditev novih prostorov so omogočile občina in Gorenjske lekarne. Stare klubske prostore so si delili z gorenjevaškimi planinci, zdaj pa so samostojni. Odprtje prostorov s piknikom so pripravili 2. junija.

KŠPD nudi svojim članom številne ugodnosti. Poleg prijetnih prostorov, kjer se lahko zbirajo in družijo ali učijo, članstvo v klubu ob vsakoletnem uporabnem darilu ob vpisu prinaša subvencioniranje športnih dejavnosti, različnih tečajev in koncertov, uporabo računalnikov in brezplačno fotokopiranje. Po študentom prijaznih cenah omogočajo obisk gledališča in kina. Vsako leto organizirajo novoletni izlet v tujino, smučanje in različne športne in zabavne vsebine. Podpirajo tudi študentske mamice s subvencijo nakupa opreme za dojenčka v višini 100 evrov. Poleg tega so člani kluba tudi družbeno dejavni, saj vsako leto organizirajo novoletno prireditev Študentje voščijo, prvega decembra ozaveščajo na stojnici o dnevu boja proti aidsu, občasno organizirajo študentske zabave ter sodelujejo na maratonu Franja. Vsako leto se udeležijo tudi vseslovenske Škisove tržnice v Ljubljani, kjer predstavljajo Poljansko dolino. Kot je povedal predsednik kluba Domen Eržen, se aktivno sodelovanje v študentskem klubu dolgoročno obrestuje, saj opaža, da potencialni delodajalci cenijo izkušnje, pridobljene v takšnih organizacijah. Zato vabi vse študente in dijake iz občine k aktivnemu članstvu v klubu.

Jure Ferlan