Koncerta Glasbene šole Škofja Loka: Na krilih glasbe

4.6.2019

Učenci naše občine, ki obiskujejo Glasbeno šolo Škofja Loka, so se aprila predstavili na dveh dobro obiskanih koncertih.

17. aprila so učenci Glasbene šole Škofja Loka v sodelovanju in soorganizaciji s Kulturnim društvom dr. Ivan Tavčar Poljane nastopili v dvorani Kulturnega doma v Poljanah. Med nastopajočimi so bili tudi učenci glasbene šole, ki prihajajo iz naše občine, in sicer: Nika Justin in Domen Oblak (pihalni orkester in trobilni kvintet) ter Neža in Lucija Peternelj (duo flavta in kitara). Polni dvorani poslušalcev so se predstavile komorne skupine s pihali in trobili, je povedal Luka Železnik,
pomočnik ravnatelja glasbene šole, program pa je sklenil Pihalni orkester šole pod mentorstvom Alojza Kompana, ki je zasedbo v šolskem letu 2014/2015 tudi ustanovil. »V orkestru trenutno sodeluje 41 učencev oddelka pihal, trobil in tolkal od 2. razreda dalje.«

V Škofji Loki obeležili 70-letnico šole
Glasbena šola Škofja Loka se v pomladnem času škofjeloški publiki vsako leto predstavi tudi z letnim koncertom v Kristalni dvorani Sokolskega doma. »Letošnji koncert je potekal 24. aprila v posebej slavnostnih barvah kot eden izmed pomembnejših dogodkov v sklopu praznovanja 70-letnice delovanja naše šole,« je povedal Železnik. »Kot solisti pevci in instrumentalisti so nastopili učenci vseh oddelkov, obiskovalci so lahko prisluhnili tudi kitarskemu, harmonikarskemu in godalnemu orkestru, z dvema točkama so se predstavile učenke baleta, program pa so zaokrožile skladbe za različne komorne zasedbe in priložnostne pevsko-instrumentalne zasedbe učencev nauka o glasbi.« Na dogodku so nastopili naslednji učenci in učenke iz naše občine: David Omejc (klavir), Nika Justin (klarinet), Marija Omejc (klavir), Zala Ažbe (orgle), Domen Oblak (tuba) in Jera Benedičič (violončelo).
V okviru prireditve so objavili še glasbeni natečaj z naslovom Na krilih glasbe, s kratkimi intervjuji v obliki kratkega filma pa posebej izpostavili učenke, ki bodo v naslednjem letu glasbeno izobraževanje nadaljevale na srednji stopnji.

K. Z. B.