Letalci poleteli s Slajke

18.5.2023

Predzadnjo soboto v aprilu je bilo vreme več kot naklonjeno Društvu letalcev (DL) Kragulj s Sovodnja za izvedbo 15. Meddruštvene pika tekme Slajka 2023.

Pika tekma je jadralno padalsko tekmovanje v natančnosti pristajanja z jadralnimi padali. Start tekmovanja je vzletišče na Slajki s pristankom na Hotavljah. Na tekmi je sodelovalo 28 letalcev iz šestih slovenskih klubov. Najbolj natančno so na Hotavljah pristali Anton Svoljšak (DJP Zlatorog Laško), Simon Oblak (DL Kragulj) in Pavel Kante (Polet Nova Gorica). Dogodek so popestrili še z zabavno tekmo Handling Pivo pivovarne Zajc, kjer so bili najboljši Simon Oblak, Simon Rant in Uroš Rogač. Vsi trije so člani DL Kragulj.

»Vremenski pogoji so bili sprva odlični, tako smo tekmovanje brez težav izvedli. Popoldne pa žal zaradi neugodnega zahodnega vetra ni bilo možno več vzleteti s Slajke,« je pojasnil Jože Reven, predsednik DL Kragulj, ki je zadovoljen z izvedbo tekmovanja in že vabi na novo tekmo, ki bo predvidoma konec maja, odvisno od vremenskih pogojev, v preletu s startom na Starem vrhu ali Blegošu. Po tekmi je sledilo še druženje ob jedači in pijači.

Lidija Razložnik