Ljudska univerza Škofja Loka

26.3.2020

Učenje za življenje

»Kar se Janezek nauči, Janez zna,« dobro dopolnjuje drugi pregovor: »Človek se vse življenje uči.« Vizija in poslanstvo Ljudske univerze Škofja Loka sta povezana prav s tem – ponuditi prebivalcem Škofjeloškega pa tudi širše različna formalna in neformalna izobraževanja v vseh življenjskih obdobjih.

Izobraževanja prinašajo številne pozitivne učinke in bi morala biti dostopna vsem ljudem. Nove mreže, prijatelji, večja samozavest in kompetence, veselje do učenja in pridobivanja novega znanja ter izkušnje so le nekateri izmed razlogov, zakaj udeleženci pridejo in se vračajo na tečaje in delavnice – tako mladi kakor tisti v tretjem življenjskem obdobju.

V Lokalnem učnem središču Gorenja vas organiziramo izobraževanja v okviru različnih projektov in ob pomoči občine. V sklopu projekta Center medgeneracijskega učenja (CMU), ki ga financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega regionalnega sklada, bodo izobraževanja potekala do sredine maja. Ob tem pa potekajo tudi izobraževanja, ki jih financira Občina Gorenja vas - Poljane in se bodo nadaljevala do junija in predvidoma tudi jeseni. Navedena izobraževanja dopolnjujejo tudi programi v okviru projekta ZNA, ki so namenjeni zaposlenim s srednješolsko izobrazbo, starejšim od 45 let.

»Rezultat« v prvih mesecih letošnjega leta so tečaji angleščine, nemščine in španščine, različni računalniški tečaji, likovna delavnica, predavanja o zeliščih, tečaj šivanja in delavnice kvačkanja. Vsa izobraževanja so dobro zasedena, za nekatera imamo udeležence že »v čakalni vrsti« za naslednjo izvedbo. Izvedbo izobraževanj nam v veliki meri omogočata občina in osnovna šola, ki nam zagotavljata prostore.

Želite biti obveščeni o aktualnih izobraževanjih po e-pošti? V tem primeru in za vse ostale informacije smo vam na voljo na e-poštnem naslovu jaka.subic@lu-skofjaloka.si ali telefonu (04) 506 13 60. Vabimo vas tudi k ogledu naše spletne (www.lu-skofjaloka.si) in Facebook (Ljudska univerza Škofja Loka) strani.

Jaka Šubic