Miha Alič iz Lučin ponovno slavil na mali Franji

1.7.2019

Miha Alič iz Lučin je drugič zapored slavil na malem maratonu Franja, in sicer je 97 kilometrov poti prevozil v rekordnem času (2:22:44), štiri minute hitreje od prejšnje najboljše znamke. Odlični so bili tudi drugi naši občani.

»Štirje smo se odlepili od ostalih na vzponu proti Lučinam, spust proti Gorenji vasi pa je bil zelo hiter, tako da smo v dolino skupaj pripeljali še trije, poleg kasneje drugouvrščenega Janija Prešerna tudi Tilen Potisk iz ŠD Poljane. Žal sva s Prešernom nato ostala sama, do Ljubljane sva se lepo menjavala v vodstvu in vzdrževala hitrost nekaj čez 40 kilometrov na uro. Nato sem malo pospešil in se sam pripeljal v cilj,« je opisal Miha Alič. Kot je dodal, ju je na poti malo skrbelo, da bi ju skupina ujela, na koncu se je dobro izšlo. Tretjeuvrščeni je na cilj pripeljal dobre tri minute za zmagovalcem, za njim pa so v večji skupini ciljno črto prečkali tudi Tilen Potisk ter Jan Jereb in Blaž Oblak, oba iz Lučin.

Miha pravi, da na progi ni bilo nič posebnega, manjši zaplet je imel pred startom. »Ugotovil sem, da sem na start prišel brez kratkih hlač. Prinesli so mi jih nekaj minut pred začetkom dirke,« je povedal in dodal, da je skupno deseto mesto, ki ga je na veliki Franji osvojil Aleš Hren iz Poljan, zavidljiv rezultat. Pred njim so v cilj 156-kilometrske razdalje pripeljali samo štirje Slovenci, uvrščenih je bilo 976 kolesarjev, na krajši razdalji jih je bilo 1182.

Miha in Aleš se zdaj pripravljata na rekreativni Giro d'Italia, ki bo avgusta v Julijski krajini. Ponavadi se ga udeleži kakih 150 kolesarjev, tekmovanje pa poteka v petih etapah, dve sta bolj gorski. Vsak dan kolesarji prevozijo približno sto kilometrov, je opisal Miha. Oba sta se tekmovanja udeležila že večkrat, Aleš ima še mnogo več izkušenj s te dirke.

M. B.