Mladi košarkarji zelo uspešni v Junior NBA ligi

26.3.2020

Po osmih tekmah osem zmag!

Že jeseni smo poročali o tem, da so se učenci OŠ Ivana Tavčarja ter učenki OŠ Poljane letos vključili v košarkarsko ligo Junior NBA, ki poteka po vzoru najmočnejše košarkarske lige na svetu. Na draftu jim je žreb namenil nastopanje pod imenom ekipe Chicago Bulls.

Od novembra lani do konca februarja letos so Biki sodelovali na treh turnirjih. Prvi je potekal v Komendi, drugi v Domžalah, zadnji pa 29. februarja v Gorenji vasi. Skupaj so igralci in igralki odigrali osem tekem ter zabeležili prav toliko zmag! To pomeni, da so končali redni del kot najboljša ekipa vzhodne konference v konkurenci 15 šol z območja Gorenjske in Domžal.

Na domačem turnirju je nastopilo kar 13 različnih ekip, spremljali pa smo lahko 14 zanimivih tekem, kar nekaj je bilo izenačenih vse do konca. Pravi užitek je bilo gledati mlade košarkarje, ki svoje vragolije pod košem prikazujejo v dresih profesionalnih ekip.

Za domačo ekipo je uvrstitev med najboljših 16 šol v tem tekmovanju zelo lep uspeh, vendar so zdaj glede na prikazane igre cilji precej višji. Kako daleč lahko pridejo Biki, bi moralo biti znano 15. marca, ko naj bi bil na sporedu prvi turnir končnice. Žal je bil ta iz vsem poznanih razlogov v zvezi z epidemijo odpovedan, tako kot bo verjetno odpovedano tudi nadaljevanje Junior NBA lige.
Ne glede na vse si mladi košarkarji zaslužijo čestitke za prikazano igro na vseh tekmah. Za ekipo Chicago Bulls nastopajo: Ožbej Oblak, Rok Rihtaršič, Jaka Stanonik, Voranc Kržišnik, Jakob Kokalj, Filip Cankar, Žiga Starman, Lan Dolenc, Jošt Jezeršek, Gregor Likar, Matic Čimžar, Eli Mrak ter Ajda Kržišnik, trener: Jaka Trček.

Rezultati tekem:

Chicago Bulls : Charlotte Hornets  67 : 21 Chicago Bulls : Philadelphia 76ers  37 : 24
Chicago Bulls : Orlando Magic       32 : 19 Chicago Bulls : Miami Heat            49 : 39
Chicago Bulls : New York Knicks    52 : 24 Chicago Bulls : Brooklyn Nets        48 : 14
Chicago Bulls : Atlanta Hawks       31 : 20 Chicago Bulls : Toronto Raptors     57 : 35


J. T.

Fotogalerija