Noč čarovnic v Gorenji vasi

10.11.2022

Na praznični 31. oktober, ko se je popoldne že nagibalo k večeru, je Turistično društvo Gorenja vas pred Bifejem Zrajdnca v Gorenji vasi pripravilo praznovanje noči čarovnic.

Pekli so kostanj, za sladkosnede pa so imeli pripravljene različne slaščice. Potekal je tudi program za otroke, ki sta ga povezovali animatorki. Preoblečeni v čarovnici sta zapeli in zaplesali z otroki, med poslikavo obraza pa so se našemili v zombije. Manjkale niso niti buče, ki jih zaradi varnosti niso oblikovali z ostrimi predmeti, ampak so jih okrasili z barvanjem. 

Okrašene buče so lahko otroci odnesli domov. Kot je povedal Jože Čepin iz TD Gorenja vas, je bil kljub dopustom v podaljšanem koncu tedna obisk zadovoljiv. Promocija dogodka s pomočjo Zavoda Poljanska dolina je bila po njegovih ugotovitvah očitno uspešna. Obiskovalci z otroci so prišli s širšega škofjeloškega območja. Oglasili sta se tudi madžarska in nemška družina, ki sta bili nastanjeni pri ponudnikih na tem območju. V društvu že napovedujejo nov dogodek, to bo prižig lučk na trgu Ivana Regna v Gorenji vasi 3. decembra ob 17. uri.

Jure Ferlan