Nova sezona pohodov

24.3.2023

Pohodniki, ki se udeležujejo pohodov pod Starim vrhom, so začeli novo, deveto sezono.

Na prvem, Zimskem pohodu, ki je bil sicer zaradi slabega vremena za en teden prestavljen, se jih je zbralo 16. Lep sončen dan, ki je pohodnike pozdravil na smučišču, je poskrbel za prijetno vzdušje.

Prvi pohod je običajno lažji in tako so se iz izhodišča na Grebljici podali proti Gorenji Žetini. Pri Andrejonu so se pohodniki ustavili na daljšem postanku in okusni domači malici ter se nato po drugi poti vrnili na izhodišče. Pohod je kljub prijetnim pomladnim temperaturam večino časa potekal po s snegom prekritih poteh in skozi zasnežene gozdove, kjer sta pot tu in tam popestrila kako prevrnjeno deblo ali odlomljen vrh smreke. Pot je bila lepa in za prvi pohod v sezoni tudi ne pretežka. Na koncu so bili s pohodom vsi zadovoljni in vtisi so bili enotni. Lepo je bilo.

V TD Stari vrh že vabijo na naslednji pohod, ki bo 30. aprila z začetkom ob 16. uri (Brunarica Kopa, Grebljica). Pohodniki ga zaključijo ob kresu pri Gostišču Stari vrh in bo popestren s pravljico. Primeren je za otroke in seveda tudi za starše. Še prej, 24. marca, pa vabijo na prijeten večer v Gostilno Blegoš, kjer bo svoje vtise s pohodov in potovanj predstavil eden rednih članov pohodniške skupine Marjan Potočnik.

Hermina Jelovčan