Odlična sezona gorenjevaških strelcev

18.5.2023

Za člane strelskega društva (SD) Gorenja vas je letošnja sezona izjemno uspešna in ena od najboljših doslej. Imajo več kot dovolj razlogov za praznovanje – poleg odličnega tekmovalnega izkupička društvo letos praznuje 70-letnico delovanja.

Aprila se je zaključilo tekmovanje v ligah, ki je bilo izjemno uspešno. Po več kot 13 letih, odkar so gorenjevaški strelci prvič zmagali v 1. B državni članski ligi s puško in se tako uvrstili v najmočnejšo 1. A ligo, jim je to letos uspelo še s pištolsko ekipo. Zmaga v 1. B ligi s pištolo jim je prinesla udeležbo na tekmovanju prihodnje leto, na katerem se bodo pomerili z najboljšimi ekipami v Sloveniji. Med posameznicami je v skupnem seštevku zmagala Manja Slak. Za ekipo sta nastopila še Olga Justin in Gašper Božič. V kadetski ligi je zmagala Manja Slak, Manca Košir je med mladinkami osvojila 6. mesto.

Na državnem prvenstvu v mešanih parih sta Manca Košir in Nace Bogataj v kategoriji mladincev z zračno puško kljub okvari opreme osvojila 13. mesto. V kategoriji članov z zračno pištolo sta Olga Justin in David Cankar osvojila 13. mesto ter Manja Slak in Gašper Božič 5.–6. mesto po zelo napetem dvoboju za 3. mesto.

SD Gorenja vas je tekmovalno sezono zaključilo na državnem prvenstvu v Ormožu, kjer je nastopilo z udeležbo v največ tekmovalnih kategorijah do sedaj. »Naslov državne prvakinje v kategoriji kadeti – pištola je osvojila Manja Slak, ki je prvič v svoji karieri osvojila ta naziv. Izjemno veseli smo bili tudi bronaste medalje, ki jo je v kategoriji deklice – puška osvojila Noti Justin.« Odlične uvrstitve so dosegli tudi Nejc Dolenc, ki je med starejšimi dečki s pištolo osvojil 5. mesto, med mlajšimi deklicami s puško sta 6. mesto osvojili Ema in Manca Košir. V kategoriji dečki – pištola je 13. mesto osvojil Marko Oblak. Med člani in članicami s pištolo je Betka Mlakar osvojila 15., Gašper Božič 18., Olga Justin 20. in David Cankar 43. mesto. Med člani s pištolo se je Andrej Peternel uvrstil na 24. mesto, Timotej Pivk na 36. mesto med kadeti s puško in Aljaž Klemenčič na 37. mesto med dečki s puško. V prihodnjih mesecih Manjo Slak čakajo še tri velika mednarodna tekmovanja. V začetku junija odhaja na mladinski svetovni pokal v Nemčijo, konec meseca pa še na tekmovanje strelskih upov na Češko. Julija jo čaka največje mladinsko tekmovanje v tem letu, to je mladinsko svetovno prvenstvo v Južni Koreji. »Letošnja sezona je ena najboljših v zgodovini društva, tako tekmovalno kot tudi organizacijsko. Skozi vse leto nas je s svojimi odličnimi rezultati razveseljevala Manja Slak. Po 13 letih smo se uvrstili v 1. A državno ligo in se po dolgem času z državnih prvenstev vrnili z dvema medaljama, za 1. in 3. mesto, ter še tremi uvrstitvami do 10. in štirimi do 20. mesta,« navdušenja ne more skriti Aleš Košir, predsednik SD Gorenja vas.

Lidija Razložnik