Odlični rezultati deklet v twirlingu in mažoretah

18.5.2023

Twirling baton in mažorete sta disciplini, ki sta vedno bolj priljubljeni tudi med osnovnošolkami v naši občini. Dekleta pridno trenirajo in na tekmovanjih dosegajo vedno boljše rezultate. V letošnji sezoni so dosegla izjemne rezultate tudi na državnem tekmovanju.

Pod okriljem Mažoretnega in twirling kluba Kranj že sedem let v Gorenji vasi trenirajo dekleta med 6. in 13. letom starosti. V sezoni 2022/2023 dvakrat tedensko trenira dvajset deklet pod vodstvom trenerke Ingrid Čemas, ki je v ta šport vpeta že vse svoje življenje. Nekatera dekleta redno obiskujejo dodatne treninge v Kranju. V Gorenji vasi trenira devet tekmovalk in enajst rekreativk. V letošnji sezoni so se udeležile štirih tekmovanj in nastopile v kategoriji twirl, mini freestyle, freestyle in par. Na twirling tekmovanju Normin pokal v Novi Gorici je Daša Bizovičar v kategoriji freestyle for fun osvojila drugo mesto. V kategoriji freestyle C junior je Ana Omejc osvojila tretje, Taniša Gabrovec pa četrto mesto.

Tekmovanja Twirling Abeceda v treh kategorijah: osnovni, začetni in srednji twirl ter mini freestyle so se udeležile osnovnošolke iz Gorenje vasi in Poljan. V kategoriji osnovni twirl sta Iva Čemažar in Lucija Kokelj osvojili zlati priznanji, Teja Jeram pa srebrno priznanje. Taniša Gabrovec je osvojila zlato, Daša Bizovičar, Lara Jeram in Ana Omejc pa srebrna priznanja v kategoriji začetni twirl. V kategoriji mini freestyle so Iva Čemažar, Teja Jeram, Lara Jeram in Daša Bizovičar osvojile srebrna priznanja, bronastega pa Lucija Kokelj. Marca je v Podčetrtku potekalo predtekmovanje za državno prvenstvo v prostih kategorijah, ki so se ga udeležile Ana Omejc, Taniša Gabrovec in Daša Bizovičar. »Dekleta so se v kategoriji freestyle in par uvrstila v finale državnega prvenstva. Ana Omejc je nastopila v kategoriji freestyle C youth in osvojila osmo mesto. Daša Bizovičar in Taniša Gabrovec pa sta nastopili v kategoriji par C junior in zasedli šesto mesto. Vse tri so se uvrstile v finale državnega prvenstva. Taniša Gabrovec je nastopila še v kategoriji freestyle C youth, a ji v izjemno močni konkurenci preboj v finale žal ni uspel,« je pojasnila Ingrid Čemas, ki že 13 let poučuje mažoret in twirling in z veseljem predaja znanje na mlajše generacije.

Aprila je bilo v športni dvorani Benedikt 22. odprto državno prvenstvo Mažoretne in twirling zveze Slovenije, na katerem sta Daša Bizovičar in Taniša Gabrovec v kategoriji par C junior osvojili četrto mesto, Ana Omejc je v kategoriji freestyle C youth osvojila osmo mesto. »Dekleta iz leta v leto bolj napredujejo. Pridno in redno obiskujejo treninge. Napredek je opazen tako na področju tehnike telesa kot tudi pri tehniki vrtenja palice,« pohvali dekleta Ingrid Čemas in pojasni, da sezona še ni zaključena, saj traja eno šolsko leto in je sestavljena iz predtekmovalne in tekmovalne sezone ter pripravljalnega dela. Predtekmovalna sezona traja od septembra do januarja, nato sledi tekmovalna sezona. V juniju jih čaka še mednarodno twirling tekmovanje na Hrvaškem. Poletje je čas za počitek in regeneracijo. Že devet let, konec avgusta, klub organizira poletno twirling šolo na morju.

Lidija Razložnik