Operativna enota v novih prostorih

20.5.2021

V Prostovoljnem gasilskem društvu (PGD) Gorenja vas so bogatejši za nov gasilski dom, ki stoji ob glavni cesti iz Gorenje vasi proti Lučinam in so vanj že preselili operativno enoto.

Z gasilskimi vozili PGD Gorenja vas se po novem na intervencije odpravljajo z nove lokacije, saj so v novozgrajeni gasilski dom že preselili operativno enoto. A pri projektu jih po besedah predsednika društva Boštjana Reberška čaka še nekaj dela, saj so za sedaj uredili le prostore za delovanje operativne enote, preostali deli objekta pa so še v gradnji. Ob selitvi na novo lokacijo so pred časom pripravili le interno slovesnost, saj jim razmere v zvezi z epidemijo covida-19 ne omogočajo izvedbe večjega slavja.

V garažnih prostorih, kjer so nameščena vozila in oprema, imajo po novem na voljo več kot dvesto kvadratnih metrov površin, ob tem pa so uredili še komandno sobo, sanitarije in skladišče za opremo. "Na nekdanji lokaciji so vsi naši prostori merili 120 kvadratnih metrov, zdaj pa samo ena etaža meri 220 kvadratnih metrov." V prvem nadstropju bodo v prihodnje uredili še dvorano, pisarno in večnamenski prostor, namena podstrešnega prostora pa še niso določili, je pojasnil Reberšek. Doslej so v gradnjo novega gasilskega doma vložili že okrog šeststo tisoč evrov, za dokončanje pa bodo po njegovi oceni potrebovali še najmanj sedemdeset do sto tisoč evrov. "Tretjino sedanje naložbe nam je krila občina, še tretjino potrebnih sredstev smo zbrali sami, za preostanek sredstev pa smo najeli posojilo, ki ga bomo odplačevali prihodnjih deset let." Zato so zelo hvaležni domačim podjetjem, ki so jim pomagala pri gradnji, pa tudi občanom, saj brez njihove finančne pomoči naložbe ne bi zmogli, je še poudaril Reberšek. Upa, da bodo uradno odprtje lahko pripravili oktobra, ko bodo praznovali obletnico odprtja prvega gasilskega doma v Gorenji vasi.

Mateja Rant