Podjetje Polycom odprlo svoja vrata

22.6.2023

Prvi petek v juniju je v podjetju Polycom v Dobju pri Poljanah potekal dan odprtih vrat, ki je privabil kar nekaj obiskovalcev. Več o tem dogodku je povedala predstavnica podjetja Tija Blagotinšek.

S kakšnim namenom je bil dogodek pripravljen?
Dan odprtih vrat je bil pripravljen z namenom, da bi javnost imela priložnost neposredno spoznati naše podjetje. Glavni namen je bil omogočiti obiskovalcem vpogled v naše delovanje, spoznavanje proizvodnega procesa, poleg tega smo širši javnosti predstavili tudi naše vrednote, cilje in dosežke.

Kakšen je bil odziv obiskovalcev?
Podjetje je na dogodku obiskalo več kot dvesto obiskovalcev. Ustvarili smo pozitivno izkušnjo za obiskovalce, saj smo jim omogočili vpogled v naše delo, da so ga pobližje spoznali. Obiskovalci so bili navdušeni nad velikostjo podjetja in nad našo visoko tehnologijo. Tudi mi gledamo na dogodek zelo pozitivno, bili smo presenečeni nad odzivom in smo veseli vsakega gosta, ki se je udeležil dogodka.

Ali gre za že tradicionalni dogodek?
Vsako leto odpremo vrata našega podjetja, poleg tega imamo v aprilu vsako leto dan odprtih vrat, ki je namenjen samo mladim obiskovalcem (učencem, dijakom in študentom), saj na ta način lažje izberejo podjetje za štipendiranje, opravljanje šolske prakse, vajeništva ali študentskega dela. Poleg tega tudi vsako leto organiziramo dan odprtih vrat v naši podružnični enoti v Črnomlju.

Kaj vse so lahko obiskovalci na dogodku videli in doživeli?
Obiskovalci so imeli priložnost spoznati podjetje od znotraj, spoznati celoten proces dela in se pogovoriti z našimi sodelavci. Čakal jih je tudi kadrovski kotiček, kjer so lahko spoznali možnosti sodelovanja – tako dijaki, študenti pa tudi tisti, ki iščejo nove priložnosti za zaposlitev. Imeli so priložnost spoznati Šolski center Škofja Loka na njihovi stojnici, kjer so predstavljali izdelke dijakov. Članice Društva diabetikov Škofja Loka so poskrbele za meritve krvnega tlaka in sladkorja v krvi. Gasilci so imeli prikaz gašenja požarov in temeljnih postopkov oživljanja. Najmlajše pa je čakala Mini Planica, kjer so se lahko preizkusili v smučarskih skokih. Obiskala nas je tudi Nika Prevc. Za glasbo je poskrbel Tomaž Hribar. Veselimo se takih dogodkov in zelo pozdravljamo povezovanje z lokalno skupnostjo. Na ta način lahko tudi širši javnosti prikažemo delovanje podjetja, predstavimo njegovo poslanstvo, vizijo in dosežke.

Jure Ferlan