Pust, pust krivih ust

26.3.2020

Pestro pustno dogajanje za najmlajše

Letos so bila organizirana pustovanja za otroke v Studorju, Gorenji vasi in na Hotavljah, kjer je TD Slajka Hotavlje pripravil tudi tradicionalno pustno veselico.

V prostorih gostilne Metka so se zbrale mlajše maškare, skupaj več kot 22, iz Leskovice in okoliških vasi. Najprej so si izdelale mape za skupinsko in posamezno fotografijo, sledilo je fotografiranje ter sproščeno druženje. Za konec so se posladkale s krofi in sokom. Maškare iz Gorenje vasi so rajale v mali dvorani Sokolskega doma. Vsaka maškara se je predstavila, nato pa je sledila igra, zabava in petje. Na koncu so se okrepčale s krofi slaščičarne Marta, čokoladnim mlekom sirarne Pustotnik ter sladkarijami in suhimi krhlji, ki jih je prispeval organizator TD Gorenja vas.

Najboljše maske nagrajene
Približno 150 odraslih maškar se je zabavalo v Zadružnem domu na Hotavljah. Za zabavo in dobro voljo je skrbel ansambel Falant. Izmed vseh mask je bilo nagrajenih pet najboljših, in sicer z denarnimi in praktičnimi nagradami. Pustna nedelja je minila v znamenju otroškega rajanja na otroškem igrišču na Hotavljah. Več kot 100 maškar s Hotavelj in okoliških vasi je skupaj s čarovnico Čira Bara in škratom Vilijem kuhalo čarobni napoj, se učilo urokov in letenja. Manjkali niso niti krofi. Otroško pustovanje na Hotavljah vsako leto privabi več maškar, saj je program TD Slajka Hotavlje vedno zabaven in poln presenečenj.

Lidija Razložnik