Razstava filatelistične zbirke na Visokem

18.5.2023

Filatelistično društvo Lovro Košir iz Škofje Loke je ob stoti obletnici smrti dr. Ivana Tavčarja v gospodarskem poslopju poleg Dvorca Visoko uredilo razstavo z naslovom V luči slovenske književnosti od Brižinskih spomenikov do realizma v 20. stoletju.

V razstavnih vitrinah je kar na 320 listih prikazana slovenska književnost od obdobja pismenstva do realizma in začetka moderne. Zbirko je pripravil član Filatelističnega društva Lovro Košir Janez Cerkvenik.

Odprtje razstave so pod mentorstvom učiteljice Damjane Praprotnik s pesmijo Cvetje v jeseni pozdravile citrarke glasbene šole Škofja Loka. V namen razstave in poklon visoškemu gospodu smo Občina Gorenja vas - Poljane, Pošta Slovenije in Filatelistično društvo Lovro Košir Škofja Loka pripravili posebno izdajo osebne poštne znamke in priložnostnega poštnega žiga z motivom dr. Ivana Tavčarja. Prav tako smo oblikovali razglednico Dvorca Visoko in priložnostno pisemsko ovojnico. Za pošiljanje najlepših pozdravov iz Poljanske doline so v Kavarni Visoko nove razglednice na voljo za nakup. Vabljeni na ogled zbirke vsak dan do 23. avgusta od 9. do 19. ure.

Maša Mohor