Še ena uspešna akcija Prijatelji Jelenc pod streho

22.6.2023

Prvo nedeljo v juniju se je uradno, s podelitvijo nagrad, zaključila akcija Prijatelji Jelenc. Na že dvanajsti akciji zapored je sodelovalo več kot osemdeset pohodnikov iz Poljanske in Selške doline ter Škofje Loke in s Cerkljanskega, ki so zbrali dvajset ali več vpisov.

Vseh 59 vpisov, toliko jih je bilo možno zbrati v sezoni 2022/2023, so zbrali Tomaž Jereb, Tone Verčič, Zmago Bernik in Simon Ozebek. Enega manj Pavle Razložnik, Niko Franko 55, Aljaž Razložnik 53, Andrejka Verčič in Drago Trček 50 in Maja Ravnikar 48 vpisov.

»Akcija je potekala v skladu s pričakovanji. Ni bilo ne rekordnega vpisa ne drugih presežkov, a je bila kljub temu uspešna. Štirje so si zadali cilj vsakokrat na Jelence – in ga tudi dosegli,« pojasni predsednik gorenjevaških planincev Rafael Krvina. Tisti, ki so zbrali 20 vpisov, so prejeli športno majico, nad 35 vpisov športni pulover iz flisa, za 50 in več vpisov pa še kosilo pri Andrejonu v Gorenji Žetini. Zaključka na Jelencih se je udeležila večina prijateljev, ki so se okrepčali z govejim golažem s krompirjem in odojkom. Kot poudarja Rafael Krvina, 22 pohodnikov v akciji sodeluje že deset let. Največ vpisov, kar 571, je zbral član društva Pavle Razložnik. Sprememb glede akcije ne načrtujejo, saj je ta v takšni obliki pri pohodnikih zelo dobro sprejeta. »Novo bo zgolj to, da bo Zavetišče gorske straže odprto tudi v juliju in avgustu ter bo tako možen vpis tudi v tem času. Odprto bo 24 ur: od sobote od 16. ure dalje do nedelje do 16. ure. Najboljšim bomo podelili praktične nagrade.« Poletna akcija bo del projekta Planinske zveze Slovenije, ki so ga poimenovali Slovenija planinari in v katerega se je vključilo tudi Planinsko društvo Gorenja vas. V okviru poletne sezone bo potekala tudi Jelenčkova pot, ki bo oblikovana do konca meseca junija oziroma začetka poletne sezone na Jelencih.

Lidija Razložnik