Sedem pohodov »Od cvetja do Jeseni« v letu 2020

26.3.2020

Tudi v letu 2020 smo v TD Stari vrh pripravili sedem pohodov, ki jih že nekaj let imenujemo s skupnim imenom »Od cvetja do jeseni«.

Nabor letošnjih pohodov se je pričel s prvim zimskim pohodom, ki smo ga izpeljali predzadnjo februarsko soboto. Pohoda z Grebljice na smučišču Stari Vrh do Hiše odprtih vrat (Andrejon) v Gorenji Žetini, se je udeležilo več kot šestdeset pohodnikov, k čemur je zelo pripomoglo tudi lepo in toplo vreme.
Nadaljevali bomo s spomladanskim pohodom v aprilu, ko bo na vrsti Pohod s pesmijo, kjer nas bosta tako kot vsako leto spremljala petje in glasba. Pohodi se bodo nadaljevali do jeseni, ko bomo na zadnjem pohodu na praznični dan reformacije med vsemi, ki se bodo udeležili treh pohodov, ki štejejo za nagrade, izžrebali letno smučarsko vozovnico, ki jo podarja Smučišče Stari Vrh. Pohodi, na katerih zbiramo žige v kartonček, so: junijski pohod Javorje–Žetina–Javorje, pohod Med gorami, ki poteka ob dnevu oglarjev na Starem vrhu, in zadnji, že omenjeni pohod po Valentinovi poti. Na pohodih bomo obiskali vse vrhove, od Blegoša, Koprivnika, Mladega in Starega vrha, ter kraje pod njimi. Med pohodi letos ni več Meteoritkovega pohoda, ki so ga pripravljali učenci PŠ Javorje, a se bomo mimo najdišča javorskega meteorita na katerem od drugih pohodov.
Namen pohodov je predstaviti kraje, turistično ponudbo, naravne znamenitosti in dejavnosti, s katerimi se ukvarjajo prebivalci pod Starim vrhom. Vabljeni ste vsi, ki imate radi lepo naravo, prijazne in gostoljubne ljudi ter želite preživeti dan v dobri družbi.
Za vse dodatne informacije pa je na voljo Janez Šturm, tel. št.: 040 190 701.

Hermina Jelovčan

Fotogalerija