Šefle – pojoče vzgojiteljice

10.11.2022

Šolsko leto 2016/2017 so Brigita Šolar, Tanja Štibelj in Ana Potočnik kot vzgojiteljice predšolskih otrok začele v vrtcu Zala, enota Dobrava. Takrat še niso slutile, da se bodo njihove vezi prepletle tudi zasebno, da bodo postale dobre prijateljice, ki jih bo poleg ljubezni do otrok družila tudi ljubezen do glasbe.

Ni preteklo dolgo časa, ko so začele tudi glasbeno ustvarjati in si nadele ime Šefle, saj življenje živijo polno – ne zajemajo ga zgolj z žlico, temveč s "šeflo" oziroma zajemalko. Nastopajo v lokalnem okolju, na porokah, različnih prireditvah in rojstnih dnevih. Z veseljem sprejmejo vsako povabilo na dogodek, kjer lahko s svojimi glasovi popestrijo dogajanje. 

Izpeljale so tudi že dva samostojna koncerta. Letošnji je bil junija, v kulturni dvorani na Trebiji. »Priprav na koncert je bilo veliko, saj smo se maksimalno potrudile, da je bi bil naš nastop dobro izveden. Prav za to priložnost smo pripravile nove pesmi in same poskrbele za vso organizacijo (oglaševanje, pogostitev, ozvočenje …) V goste smo povabile glasbene kolege, zasedbo Štedientje, s katerimi smo za konec tudi skupaj zapeli,« pojasnjujejo dekleta, ki so bile tako z izvedbo kot obiskom koncerta več kot zadovoljne. »Iskreno, takega odziva nismo pričakovale. Pohvale s strani obiskovalcev so kar deževale, zadovoljna publika, zadovoljne me.« Nastopajo večinoma samostojno. Večkrat se jim pridruži Rok Šolar (mož Brigite Šolar), ki je odličen basist, kitarist in njihov zvesti podpornik. Izvajajo slovensko in tujo zabavno glasbo od popevk, popa do roka. »Igramo na kitaro, cajon, ropotuljo in kazoo. Melodijo obogatimo tudi z večglasnim petjem.« Vse tri so glasbeno aktivne tudi izven zasedbe: Brigita Šolar je glavni vokal rokovske skupine Crazy Neighbours, Tanja Štibelj igra na klarinet, Ana Potočnik pa na harmoniko. Trenutno so zaradi porodniškega dopusta na nekoliko daljši pavzi, a ne glede na to, že imajo izdelane načrte za prihodnje leto ter dogovorjene nekatere nastope.

Lidija Razložnik