Smučarski klub Poljane

6.5.2019

Več kot zadovoljni z doseženimi uspehi

Z marcem se je zaključila tudi letošnja tekmovalna sezona za smučarke in smučarje Smučarskega kluba (SK) Poljane. Za njimi so štirje meseci treningov na snegu in tekem, kjer so osvojili 11 medalj – od tega eno zlato, štiri srebrne in šest bronastih.    

Zadnji vikend v marcu je bil v znamenju zaključkov raznih prvenstev. Smučarska zveza Slovenije je podelila priznanja najboljšim smučarjem v državi za sezono 2018/2019. Druga najboljša smučarka v sezoni je postala Manca Dolinar v kategoriji U12 iz SK Poljane, klubska kolegica Tjaša Peternelj pa je bila v skupni razvrstitvi odlična sedma.
Pod okriljem Smučarske zveze Slovenije je SK Poljane uvrščen tudi v Zvezo klubov za alpsko smučanje zahodne regije, v okviru katerega so letos potekale tri slalomske tekme in pet veleslalomskih. V skupnem seštevku osvojenih točk v kategoriji U12 je bila Manca Dolinar tretja, Tjaša Peternelj peta in Julija Strel sedma. Pri dečkih je bil Lenart Oblak v skupnem seštevku 19., Louro Vehar je bil 22., Nejc Poljanšek je osvojil skupno 24. mesto. V kategoriji U10 pa je triperesna deteljica »Poljank« – Ajda Drmota, Ajda Dolinar in Bea Kop – osvojila 4., 5., in 6. mesto; Eva Dolinar je bila v skupnem seštevku deveta. Njihov trener Miha Ribarič je ob koncu sezone dejal: »Mislim, da smo lahko z letošnjimi rezultati več kot zadovoljni, saj imamo kar sedem tekmovalk uvrščenih med najboljšo deseterico. Trud, ki smo ga vložili v treninge in tekme, je poplačan.«

Na vseh tekmah zbrali 11 odličij
Smučarke in smučarji so se udeležili tudi tekem za 6. mini pokal Vitranc v Kranjski Gori, kjer je v skupnem seštevku Ajda Drmota osvojila bronasto odličje v kategoriji U10, Manca Dolinar pa bron v kategoriji U12.
V celi sezoni so tekmovalke in tekmovalci SK Poljane na vseh tekmah, ki so se jih udeležili, zbrali 11 odličij, od tega eno zlato, štiri srebrna in šest bronastih. Poleg tega so devetkrat osvojili četrto mesto, petkrat peto, šestkrat so bile tekmovalke šeste, enkrat sedme, dvakrat osme in dvakrat desete. Ti rezultati pa ne vključujejo tekem za pokal Ciciban, ki ga skupaj organizirajo štirje klubi, to je SK Poljane, ASK Medvode, SK Železniki in SK Alpetour. Tudi tam so v skupni razvrstitvi osvojili tri zlate, dve srebrni in štiri bronasta odličja ter številne druge dobre uvrstitve. Tekmovalci so zdaj smuči za nekaj časa postavili v kot, kondicijske treninge pa nadaljujejo in se že veselijo kondicijskih priprav, ki jih tako kot vsako leto čakajo konec avgusta.

Tina Dolenc