Šola na Sovodnju dobiva novo preobleko

19.7.2019

V sovodenjski podružnični šoli je tudi med počitnicami živahno.

Delavci hitijo z deli v okviru obširne energetske sanacije stavbe, pomemben del bo opravljen do začetka novega šolskega leta.

Kot je pojasnil Bernard Strel, višji svetovalec za področje komunale in gradenj na občini, bodo zaposleni iz idrijskega gradbenega podjetja Zidgrad do takrat predvidoma zamenjali stavbno pohištvo, streho, ogrevalni sistem in kuhinjo ter naredili novo fasado do kamnitega podstavka.
Pogodba, vredna dobrih 714.400 evrov – od tega je 157.000 evrov nepovratnih sredstev kohezijskega sklada za spodbude energetske učinkovitosti EU –, zajema še vrsto drugih del kot na primer izgradnjo nove terase za potrebe vrtca, zamenjavo radiatorjev in obnovo celotnega razvoda inštalacij, obnovo sanitarij in zamenjavo notranjih vrat, tudi del razsvetljave, uredili bodo del podstrešja, da bi pridobili dodatne prostore za potrebe shramb in krožkov itn.
Obnova bo v fazah, kot bo dovoljeval šolski program, potekala vse do 30. julija prihodnje leto. Kot je zatrdil Strel, za zdaj vse poteka v skladu z načrti.

M. B.