Teden v znamenju podjetništva

20.5.2021

Območna obrtno-podjetniška zbornica Škofja Loka in Razvojna agencija Sora bosta ob finančni podpori vseh štirih občin na Škofjeloškem od 17. do 21. maja ponovno pripravili bogat program dogodkov, ki se bodo zvrstili v okviru Tedna obrti in podjetništva na Loškem.

Teden obrti in podjetništva na Loškem je pomemben dogodek tako za obrtnike in podjetnike kot tudi njihove stranke ter za perspektivne mlade, ki se šele vključujejo v svet podjetništva," poudarjajo organizatorji. V okviru Tedna obrti in podjetništva na Loškem bodo tako tudi letos obrtniki in podjetniki predstavili svojo dejavnost, njen razvoj in izzive, s katerimi se soočajo. Dijaki lokalnih poklicnih šol bodo znova razstavili izdelke, ki so jih pripravili ob koncu šolskega leta, med katerimi bodo najboljše nagradili. "Tako se poveže zakladnica izkušenj obrtnikov s perspektivno inovativnostjo dijakov," sta poudarila direktor Razvojne agencije Sora Gašper Kleč in predsednik OOZ Škofja Loka Jože Misson.

V tednu od 17. do 21. maja se bodo zvrstile številne brezplačne delavnice, okrogle mize, razstave in drugi dogodki. V ponedeljek, 17. maja, ob 18. uri bodo pripravili spletni dogodek o možnostih financiranja kulturnega in kreativnega sektorja, naslednji dan ob 9.45 pa bo na Srednji šoli za strojništvo Škofja Loka delavnica, kako konjiček pretvoriti v posel. Zvečer bo v živo na Radiu Sora potekala še okrogla miza, na kateri bodo spregovorili o covidu-19 kot izzivu za podjetja na Škofjeloškem. V sredo, 19. maja, ob 18. uri bodo v Sokolskem domu odprli razstavo izdelkov dijakov Šolskega centra Škofja Loka, v četrtek prav tako ob 18. uri pa sledi še spletno predavanje o možnostih vlaganj v času ničelnih obrestnih mer. Teden obrti in podjetništva na Loškem bodo končali s spletnim stand-up nastopom Podjetniške fore in prigode v petek ob 20. uri.

Mateja Rant