Trail KBK 2019

1.7.2019

Čista desetka!

18. maja je Športno društvo Marmor Hotavlje pripravilo jubilejni 10. trail KBK iz Kopačnice na Blegoš in nazaj.

Letošnji trail KBK je bil netipičen, aprilski, čeprav smo bili lahko po koncu dogodka kar zadovoljni, da nam je vsaj sobotno dopoldne prizaneslo z dežjem. Res je, da so imeli udeleženci ob prečenju vrha Blegoša najbrž kar nekaj težav z gosto meglo, a je bil zato preostanek poti v razmerah, ko ni bilo vročine, bolj prijazen do tekačev oziroma pohodnikov, ki so se v klanec proti Blegošu netekmovalno podali že eno uro prej, torej ob osmih.
Med rekordnim številom sodelujočih sta absolutna zmagovalca postala Ana Čufer in Mark Bogataj.

Da ima KBK zveste udeležence, dokazuje kar pet tekačev in ena tekačica, ki so bili prisotni na vseh dosedanjih KBK izzivih. Nagradili smo jih s praktično nagrado.
KBK je tudi prvi od tekov, ki štejejo za Pušeljc gorskih tekov. V začetku junija je potekal 24. mednarodni tek na Ratitovec, sredi junija pa še Gorski maraton štirih občin. Zadnji cvet bodo tekači utrgali septembra, ko bodo tekli na Črno prst. Ob zaključku v Podbrdu bo tudi zaključek Pušeljca.

Naslednji trail KBK bo 16. maja prihodnje leto. Glede na letošnji slogan dogodka »KBK – čista desetka« se za vrhunsko izvedbo in zadovoljstvo sodelujočih ni bati.

Niko Stržinar