Turistično društvo Stari vrh

5.12.2019

Zaključili z letošnjimi pohodi, vabijo že v prihodnjo sezono

Na državni praznik, 31. oktobra, je Turistično društvo Stari vrh zaključilo letošnji cikel osmih pohodov s skupnim imenom Od cvetja do jeseni s tradicionalnim pohodom po Valentinovi poti.

Kljub slabemu vremenu se ga je udeležilo 36 pohodnikov. V povprečju se je sicer letos pohodov udeleževalo med 40 in 50 pohodnikov. Udeležencem treh tradicionalnih pohodov so podelili vsakoletne nagrade. Nagrado za najbolj oddaljenega pohodnika je dobil Vinko Trontelj iz Grosuplja, za najmlajšega udeleženca še ne petletni Tomaž Šturm iz Javorij, glavno nagrado, letno smučarsko karto STC Stari vrh pa Slavka Krek s Hotavelj. Kot je povedal Janez Šturm iz TD Stari vrh, je namen pohodov predstaviti kraje pod vznožjem Starega vrha, od Svetega Lenarta do Loma nad Volčo. Na poteh po tej pokrajini pohodniki spoznavajo naravne lepote, profano in sakralno dediščino, stare obrti, domače ponudnike s področja gostinstva, nastanitvenih kapacitet, sirarstva, peke kruha in peciva, izdelovalce mesnih izdelkov in še kaj bi se našlo. Na področju izobraževanja o naravi dobro sodelujejo tudi z lovci.

Ob zaključku sezone se v TD Stari vrh zahvaljujejo vsem, ki so kakor koli pripomogli k izvedbi pohodov, tako ponudnikom, posameznim krajanom, ki so jih z dobro voljo sprejemali in marsikje prostovoljno postregli, lastnikom zemljišč, po katerih potekajo posamezne poti, in pa seveda pohodnikom za udeležbo in upoštevanje navodil. Po Šturmovih besedah so z letošnjo pohodno sezono v društvu zadovoljni in že pripravljajo naslednjo, ki bo združevala sedem pohodov, od tega zopet tri tradicionalne za nagrado Starega vrha. Zato že vabijo na prvi, Zimski pohod, ki bo 22. februarja 2020 z izhodiščem na Grebljici.

Jure Ferlan

Fotogalerija