Učinkovita raba energije

20.4.2023

V okviru Razvojne agencije Sora (RAS) deluje tudi Energetska pisarna, ki prebivalcem nudi nasvete s področja učinkovite rabe energije.

Energetsko-svetovalna pisarna, ki deluje pod okriljem RAS, predstavlja brezplačno svetovalno službo za pomoč občanom pri izvajanju ukrepov učinkovite rabe energije v gospodinjstvih. »Pripomore k varovanju okolja, zmanjšanju stroškov za energijo in znižanju stroškov bivanja,« so razložili pri RAS.

Za nasvet se je mogoče obrniti na izkušena energetska svetovalca Bena Potočnika in Matjaža Eržena, svetovanje pa za zdaj poteka še po telefonu. Nudita strokovno in komercialno neodvisno pomoč pri toplotni zaščiti in energetski sanaciji zgradb, zamenjavi ter izbiri ustreznih oken in zasteklitve, izbiri ogrevalnega sistema, ustreznega energenta in ogrevalnih naprav, pripravi tople sanitarne vode, uporabi obnovljivih virov energije, možnosti pridobitve različnih subvencij Eko sklada in energetskih izkaznicah. Za svetovanje je potrebna obvezna predhodna prijava na elektronski naslov: info@ra-sora.si, pri prijavi pa je treba navesti ime in priimek, naslov, telefonsko številko in temo, ki uporabnika zanima. Za dodatne informacije so na voljo tudi na telefonski številki 04 50 60 220.

Mateja Rant