Uspešno delujejo že štiri leta

23.6.2021

V septembru 2017 je Ljudska univerza (LU) Škofja Loka v sodelovanju s tremi partnerskimi občinami vzpostavila tri Lokalna učna središča.

Med njimi zelo uspešno že četrto leto ob finančni pomoči Občine Gorenja vas Poljane in v okviru drugih projektov deluje Lokalno učno središče Gorenja vas v Sokolskem domu.

V štirih letih se je zvrstilo veliko programov vseživljenjskega učenja. Poseben izziv za organizatorja in udeležence je bil čas epidemije, ki je zaznamovala tudi prvo polovico letošnjega leta. Zato je LU Škofja Loka v začetku leta organizirala predvsem e–jezikovne tečaje; na daljavo so potekali tečaji angleščine, nemščine, ruščine, španščine in italijanščine. Čeprav imajo tečaji, ki potekajo na klasični način, veliko prednosti, so bili udeleženci predvsem zadovoljni z manjšo zamudo časa, možnostjo snemanja in predvajanja posnetega učenja ob sproščenosti, ki jo vzpodbuja domače okolje. Smo pa vsi skupaj nestrpno čakali, da se epidemija umiri in se bomo lahko ponovno srečevali v živo. Tako so že od novembra čakali udeleženci za delavnico Izdelave domačega videa, šivilje in kvačkarice ter vsi, ki bi radi osvojili prve korake v svetu računalništva. Vse naveden tečaje smo izvajali od marca dalje, poleg tega pa še predavanja v okviru projekta Aktivno proti invazivkam in delavnice v okviru projekta Vseživljenjsko varovanje narave – o sadjarstvu, izdelavi žužkohotelov in reuporabi različnih materialov.

Z izobraževanji in delavnicami bomo nadaljevali ob finančni pomoči občine tudi jeseni, zato ste občani vabljeni, da s svojimi predlogi sooblikujete program.

Jaka Šubic