V prostorih nekdanje lekarne dve novi ambulanti

18.5.2023

V prvem nadstropju zdravstvenega doma v Gorenji vasi bodo v prostorih nekdanje lekarne do prihodnjega leta uredili novi ambulanti družinske medicine.

Z namenom, da čim prej zapolni prostorske kapacitete zdravstvenega doma, je občina že objavila razpis za izvajalca del, na katerega so se prijavili štirje ponudniki: VG5, gradnja inženiring in svetovanje, Zidgrad, Akvaing in Komin gradnje, ki so oddali ponudbe v vrednosti od 315 do 350 tisoč evrov. Petega maja je bilo že izdano obvestilo o oddaji javnega naročila, ki pa še ni pravnomočno.

Kot je povedal Igor Kržišnik z občinske uprave, sprememba namembnosti prostorov vključuje precej del, predvsem obrtniških. »Odstranil se bo celoten tlak v obstoječih prostorih, na novo se bodo izvedli razvodi vseh potrebnih instalacij, vključno s predvidenim talnim ogrevanjem novih prostorov. Dela vključujejo celovito predelavo stropa z vsemi potrebnimi instalacijami, vgradnjo suhomontažnih pregradnih sten, montažo novega stavbnega pohištva, razen oken, in polaganje zaključnih talnih oblog.« Z deli v zunanjost, fasado objekta, ne bodo posegali. »Zalogaj bo protiprašna zaščita za preostali del zdravstvenega doma, ki bo v obratovanju,« je še pojasnil Kržišnik, a dodal, da se bodo z izvajalcem poskušali dogovoriti ne le za najustreznejšo protiprašno zaščito, temveč tudi (kolikor bo mogoče) za izvajanje večjih rušitvenih del ob koncih tedna, da to ne bo preveč motilo delovanja drugih ambulant ali lekarne v pritličju. Dela naj bi bila izvedena v dobrem letu, in sicer do 30. junija prihodnje leto.

Damjana Peternelj