V Šubičevi hiši v začetku leta živahno

20.4.2023

V začetku februarja so v galeriji Šubičeve hiše odprli fotografsko razstavo Zimski foto lov, na kulturni praznik pa je potekala dobro obiskana prireditev Žive slike.

Fotografsko razstavo Zimski foto lov je pripravil Foto klub Anton Ažbe iz Škofje Loke. Zbrane je nagovoril predsednik kluba Izidor Jesenko in predstavil, kako je potekalo zimsko fotografiranje divjih živali v nemškem narodnem parku Bavarski gozd. Razstavo si je bilo mogoče ogledati do konca februarja.

Na slovenski kulturni praznik, 8. februarja, pa je v Šubičevi hiši potekala dobro obiskana prireditev Žive slike. Hiša je tako rekoč oživela. V spodnji hiši, v kateri so davno tega ustvarjali člani podobarske delavnice Štefana Šubica, je tokrat na platno slikala umetnica Kiki Klimt iz Žirov. Obiskovalci so lahko z njo tudi spregovorili in se lahko neposredno seznanili, kako poteka slikanje. V zgornji hiši je ustvarjala klekljarica Karmen Prelog, v večnamenskem prostoru na podstrešju pa so potekale ustvarjalne delavnice za otroke pod vodstvom Lucije Kavčič.

Jure Ferlan