Gorenja vas gostila 200 mladih igralcev

22.7.2019

5. košarkarski festival

V športnem parku ob šoli v Gorenji vasi je v soboto, 15. junija, potekal peti Košarkarski festival. Udeležilo se ga je 22 ekip iz desetih klubov, kar je po besedah glavnega organizatorja in duše festivala Jaka Trčka iz Košarkarskega kluba Gorenja vas rekord.

Jaka Trček je izrazil zadovoljstvo, da so lahko izkoristili dobre pogoje, ki jih ponujata novo zunanje igrišče in dvorana, in gostili okrog 200 mladih košarkarjev in košarkaric. Na igriščih se je odvilo več kot 20 tekem v petih starostnih kategorijah. Najštevilčnejšo podporo s tribun so imeli najmlajši igralci. Tekmovanja pa ni zmotila niti kratka ploha.
»Košarkarski festival v Gorenji vasi je ponovno dokazal, da lahko s skupnimi močmi in dobro voljo pripravimo prvovrstni športni dogodek. Vse sodelujoče ekipe so že obljubile, da se bodo še vrnile, kar je še dodatna vzpodbuda in odgovornost za vse, ki sodelujemo pri organizaciji. S tem je bil dvomesečni trud organizatorjev poplačan, tudi z zadovoljstvom vseh sodelujočih,« je še dodal Jaka.
Organizatorji se zahvaljujejo sponzorjem in donatorjem kluba, ki jim omogočajo izpeljavo celotne sezone in tega dogodka, gasilski enoti Gorenja vas za organizacijo prve pomoči, DJ Peru za zabavo, obema osnovnima šolama za sodelovanje vso sezono, klubom za udeležbo in KK Škofja Loka za izposojo opreme. Festivala ne bi bilo mogoče izpeljati brez okrog 40 prostovoljcev, večinoma staršev, in organizacijskega odbora Košarkarskega festivala, ki prav tako deluje na prostovoljski ravni in skrbi, da vse poteka tako, kot mora. Seveda pa na festivalu, ki velja za sproščen zaključek sezone na začetku poletnih počitnic, tudi letos ni šlo brez vodnih iger, sladoleda in prijetnega druženja.

Jure Ferlan