Še dve krajevni skupnosti s svojo zastavo

25.9.2020

Zastave velikanke krasijo zdaj že skoraj vse krajevne skupnosti v občini, v avgustu sta bili namreč postavljeni še dve – v Gorenji vasi in Javorjah.

Kmalu po postavitvi zastave na Hotavljah so tudi v krajevni skupnosti Javorje sprejeli odločitev, da želijo tako zastavo postaviti v svojem kraju, in že določili tudi nekaj sprejemljivih lokacij. Postavitev se je zavlekla zaradi iskanja načina financiranja. "Po obljubi župana, da bo občina pokrila stroške droga in zastave, je bila za nas največja ovira odpravljena. Medtem so tudi v TD Stari vrh prišli na podobno idejo. Dogovorili smo se, da krajevna skupnost poskrbi za izdelavo temelja, dobavo droga in zastave, društvo pa pridobi dovoljenje lastnika zemljišča in vse drugo v zvezi s postavitvijo," je povedal Ciril Alič, predsednik krajevne skupnosti. Slovesnosti še niso pripravili, a zastava je kljub temu zaplapolala 13. avgusta letos. Zadnje neurje je sicer poškodovalo mehanizem na drogu, a naj bi bila okvara že odpravljena.
V Gorenji vasi so pol manjšo zastavo na nižjem drogu kot zdajšnje zastave velikanke po krajevnih skupnostih postavili že ob osamosvojitvi Slovenije leta 1991 v Lajšah ob oddajniku in je bila sploh prva večja zastava v občini. Danijel in Danijela Vehar sta jo izobesila ob vsakem državnem prazniku. Letos so zaradi dotrajanosti obstoječi drog odstranili ter postavili novega, dvakrat višjega. Sredstva sta prispevali krajevna skupnost in občina, ki sta posebno hvaležni Veharjevim, saj so za ta namen odstopili zemljišče.

Damjana Peternelj

Fotogalerija