13. Teden obrti in podjetništva na Loškem

26.6.2019

Konec maja je potekal že tradicionalni Teden obrti in podjetništva na Loškem.

Organizatorja Razvojna agencija Sora in Območna obrtno-podjetniška zbornica (OOZ) Škofja Loka sta ob podpori vseh štirih občin s Škofjeloškega vnovič pripravila vrsto dogodkov.

V tednu dni so se zvrstila številna izobraževanja s podjetniško vsebino tako za brezposelne, mlade, potencialne podjetnike kot tudi za delujoča podjetja.
Na temo 4. industrijske revolucije, ki je izziv za podjetja, je predaval Rudi Pajntar z Instituta Jožef Stefan, vodja Centra za tovarne prihodnosti. Nove tehnologije bodo namreč močno vplivale na poslovanje podjetij.
Pripravili so delavnico Facebook za podjetnike, ki jo je vodil Matej Kalan iz agencije za digitalni marketing Forward. Svetoval je o tem, kako zgraditi osebni ali korporativni profil ter kako konstruktivno upravljati te platforme za doseganje dolgoročnih rezultatov. Pisanja besedil za splet je učila samostojna podjetnica Petra Bališ.
Gremo mi na svoje je bil naslov svetovanja za bodoče podjetnike. Na 10 najpogostejših vprašanj ob vstopu na samostojno podjetniško pot sta odgovarjali Julija Primožič z OOZ Škofja Loka in Jerneja Lotrič Klemenčič z Razvojne agencije Sora. Pripravili so tudi seminar Ključne dolžnosti po splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov.
Svoja vrata so ob tej priložnosti odprle podporne institucije za podjetništvo na Škofjeloškem ter KGZ Škofja Loka.
Vrhunec je bil 22. maja, ko so v Sokolskem domu odprli že 15. razstavo izdelkov, ki so jih ustvarili dijaki in študenti strojništva in lesarstva Šolskega centra Škofja Loka, ki je bila na ogled do 2. junija. Najboljši izdelki so bili tudi nagrajeni. Med lesarji je tretjo nagrado za pisalno mizo prejel tudi Andraž Bogataj s Fužin, ki mu ob tej priložnosti iskreno čestitamo. Več v eni od naslednjih številk Podblegaških novic.

Kot so poudarili organizatorji, so bili tudi letos dogodki v okviru TOP-a brezplačni. Trudijo se namreč, da vsako leto vsaj teden dni namenijo obrti in podjetništvu, ki predstavljata gonilno silo razvoja v lokalnem okolju. Na ta način lahko širši množici predstavijo možnosti, ki jih imajo prebivalci v lokalnem okolju.

P. N.