Aktualno

20.10.2022

Bankomat na novi lokaciji

Bankomat Delavske hranilnice Ljubljana v Poljanah so zaradi rušitve tamkajšnjega kulturnega doma, kjer je bil dotlej, preselili na novo lokacijo.
»Občina je iskala lokacijo, ki bi krajanom omogočila čim lažji pristop do bankomata za dvigovanje gotovine,« so pojasnili na občini. Bankomat je tako po novem nameščen na objektu nekdanje pekarne, na naslovu Poljane nad Škofjo Loko 28. »Občina je za potrebe postavitve bankomata obnovila pritlične prostore, kamor se je začasno preselila tudi Krajevna knjižnica Poljane,« so še dodali na občini.
Mateja Rant

Milan Čadež kandidat za državnega svetnika
Letos bodo 23. novembra potekale splošne volitve članov državnega sveta – predstavnikov lokalnih skupnosti, volitve predstavnikov drugih interesnih skupin pa bodo 24. novembra. Člani državnega sveta se volijo za dobo pet let.
Volitve članov državnega sveta so posredne, opravijo se s tajnim glasovanjem na volilnih zborih volilnih teles, ki jih sestavljajo posebej izvoljeni predstavniki lokalnih skupnosti in interesnih organizacij (elektorji). Na zadnji seji občinskega sveta so tako občinski svetniki s tajnim glasovanjem izvolili dva elektorja, Žana Mahniča in Antona Debeljaka, za kandidata za člana državnega sveta pa določili sedanjega župana Milana Čadeža.
Damjana Peternelj

Letos štirje občinski nagrajenci
Občinski svetniki so na zadnji seji v oktobru na predlog komisije za priznanja Občine Gorenja vas - Poljane potrdili letošnje občinske nagrajence. Bronasto priznanje bo prejel Gašper Debeljak, in sicer za pomemben prispevek k razvoju športa v Poljanah. Srebrno priznanje bo prejela Folklorna skupina Turističnega društva Sovodenj za 40-letno ohranjanje plesne kulturne dediščine. Podeljeni bosta tudi dve plaketi. Prvo bo prejela Osnovna šola Ivana Tavčarja Gorenja vas za uspešno in pestro učno-vzgojno delo ter povezanost s krajem v preteklih 50 letih, drugo pa Športno društvo Partizan Gorenja vas ob 100-letnici delovanja društva na športnem in družbenem področju.

Senzorično ocenjevanje izdelkov s kmetij
Na kmetijah lahko znova preverijo, kako bi certificirani ocenjevalci Biotehniške fakultete Ljubljana in Biotehniškega centra Naklo ocenili njihove pekovske, mlečne in mesne izdelke in alkoholne pijače ter druge sadne in zelenjavne izdelke. Svoje izdelke lahko pošljejo na senzorično ocenjevanje, pri katerem preverjajo okus, vonj, videz, zapečenost, teksturo, homogenost, bistrost ... izdelkov. 
Za sodelovanje se obrnite na Kristino Miklavčič z Razvojne agencije Sora: kristina.miklavcic@ra-sora.si in 04/50 60 225.

Obvestilo
Sporočamo, da so letošnje nagrade za pohodnike (torbice za okrog pasu), ki so prehodili celoten občinski pohodni krog, na voljo v Gostilni Jager na Dolenji Dobravi v Gorenji vasi. Opravičujemo se za pozno dostavo nagrad in upamo, da boste še naprej tako množično in zavzeto obiskovali naše prijetne in razgledne pohodne poti. Srečno!